Derrota do club de baloncesto Xove, con novo adestrador, e do Celtas-Primera Calidad ante o lider

O CB Xove estreou adestrador (foto:Miguel Fraga Otero)

XOVE / FOZ (M.F.O) .- Tras os malos resultados das últimas xornadas o club de baloncesto Xove destituiu ao adestrador, Carlos Novo, e confioulle o posto a Pablo Castro, “Poni”, que debutou encaixando unha derrota ante o Canteiras Porriño. A fin de semana non foi positiva para o balóncesto de A Mariña;  o Celtas-Primeracalidad perdeu anteo lider.
O novo técnico do C.B. Xove comezou a tempada  como xogador no Xove, pero unha lesión apartouno das pistas e a directiva do equipo ofreceulle asumir a responsabilidade de adestrador.

Pablo Castro, adestrador do C.B. Xove (foto:Miguel Fraga Otero)

O Canteiras Porriño, situado na zona media da clasificación, visitou Xove para poñer a proba os cambios do equipo e finalmente levarse a vitoria por 58 puntos a 65. O partido comezou cunha gran defensa por parte dos dous equipos polo que chegaro ao descanso con un pobre 22 a 29.
No terceiro cuarto os xovenses mostraron a sua peor cara con unha pésima defensa  e encaixaron un parcial de 12 a 25 encarando o último cuarto 20 abaixo. Neste último periodo o novo adetrador revolucionou o partido counha defensa mixta e a falta de un minuto a diferencia era so de catro puntos. A pesar da boa reacción o esforzo non foi suficiente e o Xove sumou outra derrota. O debut de Pablo Castro foi agridulce pois a pesar da derrota o equipo tivo momentos de bo xogo.
Polo C. B. Xove xogaron: Javi, Juan María(20), Ángel(2), Pablo Santiago(11), Victor Alcalde(6) – Álvaro(10), Juanma(2), Andres(7), Piñon e José David.
Os Celtas-Primera Calidad sufriron unha dura derrota na pista do lider, o Baloncesto Narón, por 86 puntos a 48. O Celtas viuse superado en tódalas facetas por un gran equipo que aspira a quedar primeiro clasificado ao fin da liga.
Polos Celtas-Primera Calidad xogaron: Aarón(2), Sama(11), Diego(8), Eduardo(4), Manolo(2) – Lucas(7), Ramón, Manuel e Brais(14).