O C. B. Xove deu a sorpresa ao gañarlle ao líder e o Celtas-Primera Calidad estivo a piques pero caeu na prorroga

O Celtas perdou na prorroga (foto: Miguel Fraga)

XOVE (MFO) .- O Xove deu a sorpresa na decimo novena xornada da liga Primeira Nacional ao derrotar na casa ao Baloncesto Narón por un contundente 65 a 44 e saíndo así dos últimos postos da clasificación. O Celtas estivo a piques de dar tamén a campada na pista do Ferroplast Basket Coruña pero non puido culminar na prorroga o bo partido perdendo finalmente por 81 puntos a 74.
O C. B. Xove derrotou o líder da liga gracias a impresionante defensa realiza. No primeiro cuarto os visitantes so puideron anotar sete puntos e ao descanso o marcador reflectía un impresionante 29 a 15 para os locais. Na reanudación foi mais do mesmo chegando a renta ata os 28 puntos. No último cuarto os de Xove relaxáronse e os de Narón puideron maquillar un pouco o resultado ( 65-44 ). Con esta vitoria o Xove sae dos últimos postos e colocase decimo terceiro.
Polo C. B. Xove xogaron: Juan María (23), Andrés (4), Fernando (14), Álvaro (4), Víctor (6) – Juanma (9), Ángel (3) e José David (2).
O Celtas-Primera Calidad realizou en Coruña un dos seus mellores partidos como visitante pero tras unha prorroga foi incapaz de levarse o partido. Os focenses foron por diante no marcador durante case os corenta minutos regulamentarios gracias o control do ritmo do partido pois os coruñeses fixeron unha defensa presionante durante todo o encontro que os mariñáns souberon controlar. A falta de dous minutos os de Marco Justo gañanban de oito puntos pero o acerto no tiro exterior dos locais levou o marcador a empate a 62 ao final dos corenta minutos. Nos cinco minutos extra o Celtas non lle perdeu a cara ao encontro pero o cansancio fixo efecto na defensa e o Basket Coruña puido levarse o partido por 81 a 74. Tras esta derrota o Celtas segue cerrando a clasificación a cinco vitorias do penúltimo clasificado.
Polo Celtas-Primera Calidad xogaron: Manolo (10), Paco (10), Diego (5), Sama (24), Aarón (13)- Miguel (12), Manuel, Humberto e Eduardo.