Terceira vitoria consecutiva do C.B. Xove e derrota do Celtas-Primera Calidad en Vilalba

O C.B. Xove acadou a gañou por dous puntos (fotos: Miguel Fraga)

O C. B. Xove acadou a vitoria por 83 a 81 (fotos: Miguel Fraga)

XOVE/VILALBA (MFO).- O club de baloncesto Xove acadou, na casa, a súa terceira vitoria consecutiva ante o T.G.M. Arzúa en un final de infarto (83-81) e sae así dos postos de descenso. Pola súa parte o Celtas-Primera Calidad, de Foz, segue sen lograr a segunda vitoria do ano e volveu a perder, esta vez contra o Discoteca Troco Vilalba por 78 a 70.
A pesar da vitoria o Xove non xogou un dos mellores partidos da tempada pois os oitenta e un puntos encaixados superan a media dos últimos partidos. A primeira metade do encontro foi claramente para o equipo visitante pero nos últimos minutos os mariñáns recompuxéronse e o marcador ao descanso estaba igualado.

Na segunda metade os de Arzúa puxéronse de novo por diante e chegaron aos dous últimos
minutos catro puntos por encima. A clave da vitoria estivo na boa defensa e o acerto no tiro exterior destes últimos minutos.
Polo C. B. Xove xogaron: Juan María (26), Andrés (19), Álvaro (8), Fernando (12), Alcalde (4) – Aitor (7), Javi (1), Ángel (4), Piñón (2), José David e Eugenio.
O Celtas-Primera Calidad segue sen acadar a súa segunda vitoria e esta vez perdeu ante o Discoteca Troco Vilalba en un partido moi trabado. Os mariñáns loitaron ata os últimos segundos do partido pero a notable melloría do equipo non foi suficiente para acadar o triunfo.
Para a vindeira xornada o Xove recibe ao C. B. Sarria e o Celtas ao C. B. Noia.