As galegas golean a Castela-A Mancha (2-11)

Nota de prensa:
AS GALEGAS GOLEAN A CASTELA-A MANCHA (2-11)

As galegas golearon hoxe a Castela-A Mancha (2-11), na segunda xornada do Campionato Nacional de Seleccións Territoriais, cun xogo doado e numerosísimas ocasións. A burelista Lidia contribuíu á perfecta finalización irmandiña co terceiro tanto.

Aos 4 minutos Marta abriu ou marcador para Galicia. Cun claro dominio irmandiño, o segundo fíxose esperar ata o 11, que enseguida se converteu no 0-4. Esta vantaxe desencadeou nunha certa relaxación nas filas galegas, que encaixaron o primeiro tanto das manchegas. Buscando unha contra, o equipo de María Bardanca certificou a través de Ana o 1-5, resultado co que chegou o descanso.

A segunda parte comezou sorprendendo a selección manchega cun gol de Leticia. Con todo, Ana tomou o desquite por catro veces consecutivas; no minuto 26 o electrónico xa reflectía un 2-9 para Galicia. Co partido pechado e con moitos minutos por diante a selección irmandiña decidiuse a facer un xogo práctico. Na recta final, de novo Ana e Sara sentenciaron ou triunfo por goleada.

A escuadra de María Bardanca disputará o último encontro da primeira fase, ante a anfitrioa Andalucía, mañá a partir das 19.00 horas.

Selección Infantil. Os xogadores infantís da ED EON Burela FS Renato Lopes e Christian García foron reclamados polo combinado galego para un novo adestramento, esta tarde en Teixeiro.

Castela-A Mancha: Sandra, Cris, Miri, Patri e Carmen, no cinco inicial; tamén xogaron M. Ángeles, Laura, María, M. José, Leti, Ici e Mori.

Galicia: Sara, Marta, Ana, Lucía e Erika, non cinco inicial; tamén xogaron Vanessa, Iria, Lidia, Sara, Lucía, María e Iria.

Goles: 0-1, minuto 4, Marta; 0-2, minuto 11, Vanessa; 0-3, mintuo 11, Lidia; 0-4, minuto 12, Iria; 1-4, minuto 15, Carmen; 1-5, minuto 19, Ana; 2-5, minuto 21, Leticia; 2-6, minuto 22, Ana; 2-7, minuto 25, Ana; 2-8, minuto 15, Ana; 2-9, minuto 26, Ana; 2-10, minuto 36, Ana; 2-11, minuto 38, Sara.