O Burela FS considera cumprido o seu obxectivo e ve un 2013 prometedor

OBXECTIVO MÁIS QUE CUMPRIDO ¡2013 PROMETE…!

O Burela FS Peixes Rubén pecha un impresionante 2012 regresando ao seu senda habitual, impoñéndose con xustiza ao novel Roldán FSF esta mañá en Vista Alegre (3-0). O seleccionador nacional, José Venancio López Ferro, foi testemuña da décima vitoria para as laranxas na liga 2012-13.

Pouco traballo tivo Jozi antes do descanso. A posesión e as ocasións non se resistiron á denominación de orixe laranxa. Peque selou o golpe de autoridade mariñana empuxando o 1-0 xa no minuto 2, en colaboración con Dolo, logo de superar a Grandi. Antes de cumprirse o 5 de xogo, volveron a avisarn Lucía e Maite, rozando o esférico diante da meta visitante. Paula, no 8, tamén puxo nerviosa á porteira murciana e antes Maite, de lonxe. Chegando ao ecuador empezaron a proliferar as oportunidades nas zapatillas de Lidia Mesías, nun tiro cruzado raso que perdeu forza, acariñando o poste e, pouco despois, estrelando contra o larguero, tras un saque de esquina e lanzamento exterior. Maite e Lidia aínda puideron abrir a brecha roldando o minuto 15. Marta Peñalver protagonizó a oportunidade máis clara para o Roldán, no 11, aproveitando un erro no área burelista, que chocou en Jozi. Antes do descanso, Chiqui tamén tenteou a solidez da guardameta brasileira, que despexou sen demasiado problemas.

Regresaron as burelistas á pista de Vista Alegre con máis perigo, aínda que tamén con máis traballo en defensa. Con todo, estaba claro, a cita dispoñía do selo de calidade do Burela FS e diso deixou constancia, de novo, Peque, que aproveitou un pase longo de Jozi, tras apropiarse do balón desde tentativa murciana (minuto 21). Lucía anotou o 3-0, no 24, de penalti. O Roldán non desistiu e recorreu a Mayte Mateo para o xogo de cinco; no 34, Marta Peñalver hizó tremer con estrépito o pau laranxa. O cadro mariñano aplicouse en defensa con rigor e seriedade para deixar o luminoso baleiro, con varios tentativas para ampliar a renda. A falta de 23 segundos, Peque lanzou a porta baleira, pero interpúxose o pau; sobre a bocina e fóra do tempo reglamentario, Lucía conseguiu materializar de novo a porta baleira.

Ano novo. As pupilas de Javier Pardeiro prepararon o terreo para estrenarn 2013 ao grande, desprazándose á pista do Atlético de Madrid Navalcarnero, en púgnaa polo liderato. Madrileñas e burelesas disputarán a 14ª xornada, prevista no calendario para o 12 de xaneiro, o día 17.

Ficha técnica

Burela FS Peixes Rubén: Jozi, Dolo, Lidia, Lucía Nepereira e Peque, cinco inicial; tamén xogaron Maite, Paula, Lara

Roldán FS: Grandi, Juani, Pelu, Mayte Mateo e Mirian, cinco inicial; tamén xogaron Marta Peñalver, Maca, Marta Pelegrín, Chiqui, Andrea

Goles: 1-0, minuto 2, Peque; 2-0, minuto 21, Peque; 3-0, minuto 24, Lucía (penalti)

Incidencias: Partido correspondente ao 13ª xornada de Primeira División RFEF, coa presenza do seleccionador nacional, José Venancio López Ferro, como espectador de honor na grada de Vista Alegre. 400 espectadores