A bomboneira recupera o triunfo para as líderes de primeira

Burela 8-12-18. A Bomboneira recuperou a senda triunfal do Pescados Rubén Burela FS que segue liderando a táboa de Primeira RFEF Liga Foro 16 Feminismo grazas ao 5-1 sobre AD Alcorcón FSF. As pupilas de Julio Delgado e Lucas deron un golpe sobre a mesa tras o descanso co terceiro tanto despois da vantaxe de 2-0 e ofreceu unha gran defensa no cinco para catro aproveitando as ocasións para ampliar distancias.

Aos 54 segundos do inicio, Dany, na primeira chegada do equipo baixo paus de Belén, subiu o 1-0, aproveitando un balón morto. O Alcorcón respondeu cun claro perigo de Ballesteros, que resolveu brillantemente Ana Romero; a meta burelista non se amilanou nas tentativas visitantes. E así volveron á carga as de Julio Delgado; Jenny, no 9, asinou o 2-0, culminando un contragolpe a pase de Cristina. A tan só 16 segundos para o ecuador da primeira parte, Cristina puxo en pé á Bancada Laranxa, cunha vaselina que chocou contra o largueiro e caeu sobre a liña de meta. As laranxas aplicáronse para frear a un rival que foi agresivo en defensa e a partir de aí foi medrando. Belén evitou a tentativa de Dany no 16 e de novo a 3 burelista serviulle a Peque, cunha vaselina que se foi alta, no 17.

Repetiuse o guión de inicio. Aos 58 segundos do regreso de vestiarios, o Pescados Rubén volveu ver portería con Jenny en acción individual. No 26, o Alcorcón reduciu nun descoido das filas burelistas que aproveitou Paula Llorente na área laranxa. Apostou entón o conxunto madrileño por xogo de cinco para ir a polo partido. Peque evitou o segundo das alfareiras en liña de meta a tentativa de Ana Rivera; roldaba o minuto 29. E foi a 7 laranxa a encargada de subir o 4-1, nunha recuperación burelista na que gañou a batalla Peque sobre Pipi para marcar a porta baleira (minuto 31). Aínda non transcorrera un minuto cando de novo a pivote internacional asinaba o quinto, de novo a porta baleira, nun roubo en cancha local. A falta de 12 segundos Dany aínda dispuxo doutra sen meta, que se foi desviada.

Ficha técnica

Peixes Rubén Burela FS: Ana Romero, Dany, Cristina, Peque, Jenny, cinco inicial Luci, Alves, Cilene, Lara Balseiro,

AD Alcorcón FSF: Belén de Uña, Isa García, Ballesteros, Irene Samper, Vane Sotelo, cinco inicial; tamén xogaron Duco, Pipi, Ana Rivera, Aida, Paula Llorente, Cyn Romano

Goles: 1-0, minuto 1, Dany; 2-0, minuto 9, Jenny; 3-0, minuto 21, Jenny; 3-1, minuto 26, Paula Llorente; 4-1, minuto 31, Peque; 5-1, minuto 31, Peque;

Árbitros: Amor Vizoso // García Salinas (Galicia). Por Burela amarela a Lara (minuto 19), Peque (minuto 20). Por Alcorcón amarela a Paula Llorente (minuto 37), Pipi (minuto 39), Ana Rivera (minuto 34)

Incidencias: Partido correspondente á xornada 11 de Primeira RFEF Liga Foro 16 Feminismo disputado en Vista Alegre ante preto de 500 persoas.