Álvaro Fernández e Alberto Pérez elixidos por Galicia para disputar o campionato de España de rugby

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ribadeo, 23 de decembro, 2019. A selección Galega sub16 iniciou esta pasada fin de semana o Campionato de España con Vitoria 7-47 #ante o Principado de Asturias.
Os galegos que se atopan encadrados no Grupo B deberán enfrontarse agora a Navarra, que gañou á potente selección de Cantabría pola mínima, este partido xogarase en xaneiro e o vencedor xogará polo Ascenso ao Grupo A.
O partido foi máis complicado do que nun principio se esperaba, sen dúbida a comunidade veciña, que conta cun Centro de Perfeccionamento Técnico e ten unha das sedes da Academia Nacional, dirixidas ambas as por Mario Iglesias, deu un salto de calidade.
A primeira parte finalizou cun 7-27 a favor de Galicia, que só transformou un dos ensaios conseguidos. Na segunda parte foi onde os nosos xogadores dispuxeron de minutos e onde se pechou o marcador definitivamente, aínda que de novo ningún dos catro ensaios conseguidos foi transformado, sen dúbida os tiros a paus son unha materia pendente para este combinado que con todo mostrouse superior en todas as facetas do xogo, tanto nas fases estáticas como no xogo aberto e que adestrará de novo para puír detalles para a seguinte eliminatoria.
Alberto Pérez (2004) iste está a ser un gran ano para o canteirán do BeOne, que se viu incluído tanto na Selección Galega Sub16 como na Academia Nacional. Sen dúbida, un dos destacados do equipo Sub16 que en liga Galega xogarase o próximo 11 de Xaneiro poder disputar un posto entre os catro mellores equipos Galegos da súa categoría.
Durante os minutos que dispuxo demostrou ser un dianteiro valente, que busca ao contrario en defensa e que se asocia ben en ataque, sen dúbida xogar de 8 no seu club faille ser un dos primeiros en chegar aos agrupamentos.
Alvaro Fdez. (2005) este é o seu terceiro campionato de España, a visión e o xogo ao pié do capitán do BeOne está a ser fundamental nunha liga onde a falta de efectivos na súa categoría fai que ningún partido disputásese co equipo completo.
No partido con Galicia xogou na súa posición habitual, apertura, e mostrouse seguro nos pases e na execución das xogadas aínda que onde máis destacou foi na faceta defensiva, defendendo ao seu par desde o interior e redobrando sempre para executar varios placajes no á.
Ambos saben o que é ter que multiplicarse en defensa pois están a xogar a liga con menos xogadores que os seus rivais.

Un premio sen dúbida ao traballo destes dous xogadores que teñen por diante un mes de Xaneiro cargado de partidos importantes, tanto co seu Club como coa Selección.