Xornada 13. Primeira Feminina. UA 1-3 Pescados Rubén

Burela, 6 de febreiro, 2021. As laranxas puideron celebrar a súa volta ao parqué vinte e oito días despois do seu último encontro, a conquista da Supercopa, con tres puntos na pista do Universidad de Alicante (1-3). O Pescados Rubén Burela soubo como adaptarse á escaseza de efectivos, entre lesións e illamentos domiciliarios, cun gran desgaste. Aínda que as Guerreiras non obtiveron a recompensa máis que merecida para tomar a iniciativa no electrónico, o gol das alacantinas, chegando ao ecuador da segunda parte, serviulles para atopar a paciencia necesaria tanto para igualar a contenda como para aferrarse á vitoria na recta final.

Ambas as escuadras regresaban á competición ligueira tras tres xornadas de aprazamentos, estreando por fin a segunda volta do Grupo B nesta xornada 13. O Pescados Rubén Burela FS expuxo un encontro diferente, dando un pouco de protagonismo ao rival, cunha defensa en media pista; as de Julio Delgado dispuxeron das ocasións, pero a precipitación impediu que chegasen ao descanso con vantaxe.

A finalización que non atoparon as galegas na primeira parte, obtívoa a UA a través de Miriam nun saque de falta, no minuto 29. Foi entón cando o Pescados Rubén conseguiu o equilibrio perfecto entre a súa sempiterna insistencia e a paciencia para aliarse co acerto goleador. Así, no 33, Ale de Paz, en parede, empatou para dar paso ás dianas de Elena Aragón, ao segundo pau, e Peque, tamén en parede. Con dous minutos para o final, as mariñás tamén souberon responder fronte á aposta de porteira xogadora das locais.

Universidad de Alicante FS: Elena, Paula, Mª. Ángeles, Lara, Elenita, cinco inicial; tamén xogaron Raquel, Ana, Sara, Miriam, Mónica, Ana Romero, Bianca

Pescados Rubén Burela FS: Sandra Buzón, Dany, Peque, Cami, Ale de Paz, cinco inicial; tamén xogaron Jane, Elena Aragón, Lara Balseiro, Jozi Oliveira

Goles: 1-0, minuto 29, Miriam;1-1, minuto 33, Ale de Paz; 1-2, minuto 38, Elena Aragón; 1-3, minuto 38, Peque

Árbitros: Lidia Guillem // Carlos Rabadán.

Incidencias: Partido correspondente á xornada 13 de Primeira División Feminina disputado no pavillón Universidad de Alicante.