Empate en Vista Alegre entre favoritas

Burela, 19 de marzo, 2021. As Guerreiras gañaron esta tarde un empate na visita do AD Alcorcón FSF (3-3) avaladas polo xogo de cinco cunha recta final de infarto. O santuario mariñán foi escenario dun gran espectáculo no que as imprecisións nos últimos metros castigaron un pouco ao Pescados Rubén Burela. Tras a estrea do luminoso por parte das galegas superado o descanso, as alfareras souberon tomar igualar e tomar vantaxe; aínda que a aposta de porteira-xogadora fixo que chegase o 1-3, a esencia ‘laranxa’ pelexou para conseguir o prezado empate en 19 segundos de ouro.

As laranxas atoparon a súa intensidade habitual co inicio da segunda parte e tamén o premio da rede, poñéndose por diante, sen perdoar á contra, con Peque e unha perfecta definición de Cami. Con todo, en tan só dous minutos, cumpríndose o 25 de xogo, Alcorcón viu a igualada cun pase cruzado de Clau López ante a saída de Sandra Buzón. Nunha acción desafortunada das mariñás, no 28, o Alcorcón atopou a vantaxe, cun pase de Estela Cantero que sentenciou Ballesteros. Tocou remar contra corrente por primeira vez para as galegas, que buscaron o gol, aínda que con máis corazón que acerto, a pesar do dominio burelista. Con case cinco minutos por diante, Bea Mateos saltou para liderar o xogo de cinco.

As alfareras atoparon o terceiro a porta baleira a falta de tres minutos e medios para a bucina final. Continuaron as burelistas con porteira xogadora; tentárono Cami e Luísa Mayara. As Guerreiras tiraron da súa gran garra para non deixar escapar o partido; así Luísa Mayara estreou o seu cómputo persoal para o 2-3 a falta de 1’06” e Peque fixo estalar á Bancada Laranxa con 47 segundos para a bucina, que chegou rozando o que podería ser o cuarto nas zapatillas de Jane.

As máis claras da primeira parte

Sandra despexou por partida dobre a primeira envelenada das alfareras que non chegou ata o minuto 8, cun pé providencial ante Pepa e despois no rexeite de Vane Sotelo. As mariñás responderon inmediatamente coa segunda gran ocasión das locais. Foi Bea Mateos a protagonista do perigo; a balón parado. Jane, no 14, asistida por Luísa Mayara, e Cami, no 19 e en recuperación non puideron mover o electrónico.

Pescados Rubén Burela FS: Sandra Buzón, Dany, Peque, Cami, Luísa Mayara, cinco inicial; también jugaron Ale de Paz, Jane, Bea Mateos, M. Cortés, Elena Aragón, Lara Balseiro

AD Alcorcón FSF: Estela, Aída de Miguel, Estela Cantero, Irene Samper, Vane Sotelo, cinco inicial; también jugaron Laura Oliva, Clau López, Ballesteros, Pepa

Goles: 1-0, minuto 23, Cami; 1-1, minuto 25, Clau López; 1-2, minuto 28, Ballesteros; 1-3, minuto 37, Luísa Ballesteros; 2-3, minuto 39, Luísa Mayara; 3-3, minuto 40, Peque

Árbitros: Miguel Lucas // Montero Galán. Por Alcorcón amarela para Vane Sotelo (minuto 29), Pepa (minuto 32), Estela (minuto 34)

Incidencias: Partido correspondente á xornada 10 de Primeira División Feminina disputado en Vista Alegre de Burela.