Táboas en Vista Alegre (2-2)

Burela, 13 de marzo, 2021. A liga de Primeira Feminina regresaba a Vista Alegre esta tarde, despois de máis de dous meses, cunha cita de máxima igualdade na que as Guerreiras non conseguiron imprimir a intensidade necesaria fronte ao ritmo lento que favorecía a profundidade do banco visitante. As Guerreiras selaron táboas ante o segundo do Grupo B, Torreblanca Melilla CF (2-2), cunha primeira parte na que custou xerar perigo en ambos os lados, con eficacia tan só en estratexia. Tras non poder aproveitar dous dobres penaltis e cunha continuación goleadora nas dúas redes, as mariñás non deixaron de tentalo; a pesar da superioridade tras a expulsión de Fernanda e da opción de porteira xogadora local, o tanto da vitoria non puido quedar na Bombonera.

Volveron gozar dun grande inicio as da Mariña, continuando co guión das últimas xornadas, estreando a conta goleadora xa no minuto 3, sentenciando Cami ao segundo pau o saque de banda de Peque. O primeiro perigo do Melilla protagonizouno Bia no 5 nunha rápida triangulación, aínda que non puido controlar o esférico fronte a Jozi. Tras a estrea con garra de Luísa Mayara na Bomboneira poñendo a proba a Sara Soares, o Torreblanca atopou o empate, tamén en estratexia, cun saque de esquina finalizado por Bia. Con máis de oito minutos da primeira parte o Melilla cargouse de faltas. Con todo, non puideron aproveitar as burelistas para recuperar a iniciativa nos dobres penaltis de Elena Aragón, que se lle foi fóra, e Peque, cun pé prodixioso de Sara Soares. Mereceron o segundo na recta final as de Julio Delgado, aínda que nin Jane, no 17, nin Bea Mateos, no 19, perforaron a rede, nunha primeira parte que recibiu o tempo de descanso acariñando o pau nunha picada de Ale de Paz.

As Guerreiras reaccionaron á perfección fronte á vantaxe visitante. En menos dun minuto, tras o tanto de Emilly superando a Cami e Jozi, Peque puxo o 2-2, en xogada individual cun disparo raso pegado ao pau, aproveitando precisamente un erro da 99 visitante. Non deixou de tentalo o equipo de Julio Delgado e Lucas, con máis posesión e ocasións. De novo, o Pescados Rubén rozou o terceiro en estratexia, cun balón que quedou demasiado frouxo a Dany ao segundo pau. Tras a boa chegada de Bia que resolveu Jozi, as mariñás dispuxeron de superioridade numérica coa segunda amarela de Fernanda, a falta de 4 para o final. Cami e Luísa Mayara probaron por partida dobre. Jane no 38 sorteou a Sara Soares pero non puido culminar a fazaña. Saltou entón Bea Mateos como porteira xogadora para ir a por a vitoria con 2’17” por diante; tentárono ata o final as laranxas pero a igualada, a segunda da tempada, aferrouse ao luminoso.

Alcorcón e Móstoles, en Vista Alegre

As Guerreiras, continuando no cumio, terán dobre compromiso a próxima semana en Vista Alegre recuperando a xornadas aprazadas ante Alcorcón (venres 19, 19.30 horas) e Móstoles FS (domingo 21, 13.00 horas).

Pescados Rubén Burela FS: Jozi Oliveira, Dany, Peque, Cami, Ale de Paz, cinco inicial; tamén xogaron Lara Balseiro, Jane, M. Cortés, Bea Mateos, Elena Aragón, Luísa Mayara

Torreblanca Melilla CF: Sara Soares, Julia, Fernanda, Bia, Emilly, cinco inicial; tamén xogaron Jacke, Maldonado, Fabi, María Soto

Goles: 1-0, minuto 3, Cami; 1-1, minuto 11, Bia; 1-2, minuto 22, Emilly; 2-2,minuto 23, Peque

Árbitros: Carreira Romero // Martínez Torres. Por Burela amarela para M. Cortés (minuto 7), Luísa Mayara (minuto 27), Cami (minuto 29). Por Melilla amarela a Fabi (minuto 28), Fernanda (minuto 32 e 36)

Incidencias: Partido correspondente á xornada 18 de Primeira División Feminina disputado en Vista Alegre de Burela. Minuto de silencio inicial polo falecemento de Miquel Jaume Rog, presidente do Palma Futsal.