Xornada 17. Primera Femenina. Xaloc 0-7 Pescados Rubén

Burela, 6 de marzo, 2021. O Pescados Rubén Burela FS cumpriu esta tarde cunha cómoda vitoria na pista do pechacancelas, Xaloc Alacant FS (0-7), encadeando ademais a súa terceira cita con portería a 0. As Guerreiras encamiñaron moi axiña a cita con 0-3, xa no minuto 9; na segunda parte completaron a renda, reencontrándose co gol por partida dobre na continuación, e estando máis tallantes en defensa para neutralizar as escasas tentativas de chegadas alacantinas.

As Guerreiras deixaron pegada da súa superioridade no luminoso con tres dianas antes do ecuador do primeiro acto. Tras a apertura de Lara Balseiro antes do cumprirse o 2 de xogo, axiña chegou o 0-2, con Bea Mateos en conivencia con Dany, na pugna de recuperacións. O Xaloc tentou sorprender á contra nun par de chegadas fulminadas por Jozi sen problema, que viviu a máis perigosa sobre a rede laranxa fronte a Lara Navarro, co 0-3 xa a recado nas arcas galegas, en propia porta de Angy. Tiveron que facer fronte as pupilas de Julio Delgado en momentos certamente anárquicos. Leti, en estratexia, e Ale de Paz, de lonxe, dispuxeron das mellores ocasións para o cuarto, que se resistiu antes do descanso, cunha recta final na que Jozi despexou co puño fronte a Angy e máis tarde se tivo que aplicar ante Ortiz, co apoio da defensa a área.

Volveu dispoñer dun inicio moi efectivo o Pescados Rubén no regreso. Tras os avisos de Elena Aragón, en disparo cruzado, e Dany en carreira, Bea Mateos (minuto 22) e Jane (minuto 24) aumentaron a renda ata o quinto. Sandra mantivo a portería infranqueable con dúas perigosas de Poveda e Angy, sen moito máis traballo. Insistiron e insistiron, armándose de paciencia as mariñás, para referendar o claro triunfo. Dany, recibindo ao segundo pau de Bea, e Jane, nun grande entendemento con Elena Aragón, subiron o definitivo 0-7 entre o 34 e o 36.

Ficha técnica

Xaloc Alacant FS: Vero Villa, Lara Navarro, Ortiz, Poveda, Angy, cinco inicial; tamén xogaron Maite, Elena Sanchís, More, Lorena Martínez, Toñi

Pescados Rubén Burela FS: Jozi, Dany, Lara Balseiro, Bea Mateos, M. Cortés, cinco inicial; tamén xogaron Elena Aragón, Cami, Luísa Mayara, Ale de Paz, Jane, Sandra Buzón

Goles: 0-1, minuto 1, Lara Balseiro, 0-2, minuto 3, Bea Mateos; 0-3, minuto 9, Angy ( p. p.); 0-4, minuto 22, Bea Mateos; 0-5, minuto 24, Jane; 0-6, minuto 34, Dany; 0-7, minuto 36, Jane

Árbitros: Reig Miralles // Sanclemente Elvira. Por Burela amarela a Luísa Mayara (minuto 22).

Incidencias: Partido correspondente á xornada 17 de Primeira División Feminina disputado no Pitiu Rochel de Alacante.