Incontestable confirmación de categoría do Pescados Rubén BFS, 8-2 ao Durán Ejido

Burela, 11 de xuño, 2021. O Pescados Rubén Burela FS gozará un ano máis en Primeira Masculina. O conxunto de Sito Rivera certificou a súa permanencia na mellor liga do mundo no segundo partido de play out con festa de goles na visita de Durán Ejido Futsal (8-2).

Os galegos non querían deixar nada ao azar, nin forzar na última bala, e demostrárono coas ganas en avalancha sobre a rede de Franco. Con todo, foron os de Óscar García os que se puxeron por diante no minuto 4, con Juanillo e, na liña de meta, Cortés. A ofensiva laranxa baixou pero con Pazos, no 11, tocou volver á carga. Edu mantivo a salvo os mariñáns no 12 fronte a Juanillo e segundos despois, Quintela, selou o empate cunha vaselina, quedándose só ante o meta rival. En tan só dous minutos, unha gran triangulación deu a iniciativa aos de Sito Rivera, con pase de Pazos a Iago Míguez ao segundo pau. Con dous minutos para o descanso, Quintela enfundouse na camiseta de porteiro xogador e a Bomboneira estalou; tras a vitoria de Renato ante Franco no 19, Iago Míguez, en conivencia con Giasson, puxo o seu toque en forma de dobrete a falta de 56 e 18 segundos.

Cun triunfo moi encamiñado, con 5-1, Durán Ejido Futsal, como a semana pasada, apostou polo xogo de cinco sen descanso. Tras o perigo inicial salvado por Álex primeiro e o pau despois, Pitero e Renato puideron selar o sexto a porta baleira, que chegou precisamente nas zapatillas de 12 burelista no minuto 33. Álex Diz e Quintela completaron a festa nos minutos 35 e 36.

Pescados Rubén Burela FS: Edu, Matamoros, Renato, David Pazos, Quintela, cinco inicial; tamén xogaron Álex Diz, Iago Míguez, Giasson, Javi Rodríguez, Pitero, Nito, Bruno

Durán Ejido Futsal: Franco, Josema, Cristian Rubio, Cortés, Nacho Gil, cinco inicial; tamén xogaron Juanillo, N. Caballero, Guille, Negro, Musa, A. Motos, Bustos, Dona

Goles: 0-1, minuto 4, Cortés; 1-1, minuto 12, Quintela; 2-1, minuto 14, Iago Míguez; 3-1, minuto 19, Renato; 4-1, minuto 20, Iago Míguez; 5-1, minuto 20, Iago Míguez; 5-2, minuto 26, Nacho Gil; 6-2, minuto 33, Renato; 7-2, minuto 35, Álex Diz; 8-2, minuto 36, Quintela

Árbitros: Gallo Suárez // Hevia Campa. Por Burela amarela a Renato. Por Exido amarela a Juanillo, Nacho Gil, Josema.

Incidencias: Segundo partido da fase de promoción de Primeira División disputado en Vista Alegre, coa presenza do vicepresidente da RFGF, Carlos Méndez, o presidente do CTAFS, Álvaro Cid Bragado, e o alcalde de Burela, Alfredo Chairo, entre outras autoridades.