Vitoria sen contestación, Esplugues 1-7 Pescados Rubén BFSF

Burela, 9 de outubro, 2021. As Guerreiras Laranxas resolveron a cuarta xornada de liga cunha vitoria contudente ante Penya Esplugues (1-7), encamiñando á perfección na primeira parte, con 4 das 7 dianas.

Ale de Paz estreou o luminoso antes de cumprirse o segundo minuto de xogo, aínda que foran as locais as primeiras en avisar, con Pilar. Peque e Dany ampliaron a renda antes do ecuador. Raquel aplicouse baixo paus para frear a insistencia laranxa, pero nada puido facer ante o gol da xornada, cunha picada da capitá burelista, nunha perfecta combinación con Dany. Aínda restaban case tres minutos para o descanso e Cilene tivo tempo de avisar con moito perigo.

O conxunto galego non deixou respirar as catalás. Regresou Emilly cun gran caneo; tras o man a man de Cami e Raquel, Peque a punto estivo de ver o quinto. Tamén fixeron méritos Bea Mateos e Dany. As mellores de Penya chegaron no 31, con Aina Torrents rozando o pau. Quixeron frear as laranxas as intencións das locais, co quinto de Dany no minuto 35, pero o conxunto catalán tirou de coraxe para anotar segundos despois o gol da honra, con Celia Catá. Completaron a renda Cilene, de penalti no 38, Peque a tan só 30 segundos para a bucina final.

AE Penya Esplugues: Raquel, Martita, Aitana, Pilar, Marta, cinco inicial; tamén xogaron Anita, Celia, Belén, Ruth, Lara, Cecilia

Pescados Rubén Burela FS: Sandra Buzón, Peque, Cami, Ale de Paz, Emilly, cinco inicial; tamén xogaron M. Cortés, Elenita, Bea Mateos, Dany, Cilene, Lara Balseiro, Jozi Oliveira

Goles: 0-1, minuto 2, Ale de Paz, 0-2, minuto 7, Peque; 0-3, minuto 9, Dany; 0-4, minuto 18, Peque; 0-5, minuto 35, Dany; 1-5, minuto 38, Cilene (penalti); 1-7, minuto 40, Peque.

Árbitros: Alberto Centeno Bono // Jordi Centeno Bono. Por Penya vermella para Belén (minuto 38).

Incidencias: Partido correspondente á xornada 4 de Primeira RFEF Feminina disputado en Les Moreres.