Cómoda vitoria do Pecados Rubén Burela 7-1 ante o Joventut d’ Elx FS

Burela, 3 de abril, 2022. Cómoda vitoria do Pecados Rubén Burela 7-1 ante o Joventut d’ Elx FS, no seu segundo partido consecutivo como local despois do partido aprazado. Vista Alegre volveu ser testemuña do alto nivel que teñen as guerreiras laranxas que non ceden nin un momento na persecución dos seus obxectivos.

Non deu tempo aínda ao público en sentar e Dany xa poñía o 1-0 en Vista Alegre tras froito da intensidade coa que saíron as guerreiras. Nos primeiros 5 minutos, o Pescados Rubén Burela seguía combinando ben contra un Joventut ben plantado. O equipo rival nesta primeira parte do encontro elaboraba algunha xogada e estaba segura en defensa. Con todo, tras unha fantástica recuperación e xogada conxunta, Bea Mateos ampliaba o marcador 2-0 no minuto 13.

O Pescados Rubén Burela xeraba moito perigo polas bandas da cancha, e non paraban de chegar desde ese perfil. Destacaba no outro equipo a meta rival, Raquel Gadea que fixo múltiples intervencións. O equipo de casa buscaba aumentar a súa vantaxe, e Jenny tivo un balón ao poste tras executar unha preciosa vaselina. O Burela estaba a xerar moito perigo, e aínda así as visitantes tiveron unha ocasión para recortar distancias.

As locais que hoxe vestían de negro, presionaban en todos os balóns ao Joventut, que apenas podía circular o balón. O Burela ía notar no minuto 15 por mediación de Sandra, desde a súa portería, cun pase que se envenenou directo á rede contraria. Seguía e Burela sen dar tregua, e un minuto despois no 16, Dany consegue facer o seu dobrete e poñer o 4-0 despois dunha xogada elaborada na que a asisten ao segundo pau.

Os últimos minutos resúmense buscando o Burela o quinto, e íao a conseguir Elenita no minuto 19 como consecuencia doutra xogada elaborada do conxunto mariñán. Chegan ao descanso co resultado de 5-0.

Empeza a segunda parte co Pescados Rubén Burela querendo aumentar a súa vantaxe. Con todo, ían recortar distancias as visitantes tras unha fantástica finalización de Claudia Terrés. 5-1 Min 22.

Este tanto non afectou ás locais que seguían buscando máis, e despois dun pase na área rival, Paula Sánchez anota en propia porta tras tentar repelelo. A xogadora máis destacada en ataque do Joventut era Claudia terrés, que tivo algún intento de anotar outro gol.

No último tramo do encontro as guerreiras buscaban aumentar aínda máis a súa vantaxe, e tras varios intentos de Jenny, ía conseguir poñer o 7-1 no marcador. Houbo algún descoido en defensa do Burela, pero Jozi corrixíao sen complicacións.

O partido ía acabar en Vista Alegre co equipo visitante tentando recortar vantaxes, pero non se ía a mover o marcador definitivo de 7-1.

Ficha técnica
Pescados Rubén Burela: Sandra Buzón, Dany, Irene Samper, Ale De Paz, M.Cortés -Cinco inicial- Jenny, Lara Balseiro , Elenita, Bea Mateos, Cilene, Cami, Elenita, Bea Mateos, Emilly.
Joventut d’Elx FS: Raquel Gadea, Bet Carrasco, Paula Morote, C.Poveda, Peque – cinco inicial- Nanna, Paula Sánchez,Romina, Judit Mateu, Claudia Terrés, Eli Lorenzo, Nekane.
Goles: Min 1: 1-0 Dany; Min 13: 2-0 Bea Mateos; Min 15: Sandrá Buzón 3-0; Min 16: Dany 4-0; Min 19: 5-0 Elenita; Min 22 Claudia Terrés 5-1; Min 26 Paula Sánchez en propia 6-1; 7-1 Jenny.
Equipo arbitral: MENÉNDEZ NISTAL e VILAS LÓPEZ- CARDERO RODRÍGUEZ e WEBER. Tarxeta amarela Paula Sánchez.

Incidencias: Partido correspondente a la jornada 21 de Primera División RFEF, disputado en el pabellón Vista Alegre de Burela.