Gran vitoria para a esperanza. Pescados Rubén 6-3 Inter

Burela, 23 de abril, 2022. O Pescados Rubén Burela, consegue vencer ao segundo clasificado en Liga que viña de lograr 10 vitorias seguidas, Movistar Inter, facendo unha épica remontada que acabaría co resultado 6-3. Os laranxas rompen unha dinámica negativa, provocando positividade no equipo. O conxunto de Rafa Merino armouse de valor e a pesar de vir arrastrando unha serie de derrotas consecutivas, saíu a competir e levou o encontro en Vista Alegre, causando o furor do público.

Comenzou o partido con ocasións para ambos os equipos. Raia e Álex Díz probaban cuns disparos. Ambos os equipos xogaban con intensidade en Vista Alegre, e xa no minuto 2 de partido como consecuencia dun contragolpe, Pol Pacheco cunha xogada por á dereita executando un trallazo á escuadra poñía o 0-1.

O Pescados Rubén Burela respondía cunha ocasión desde o á dereita a través dun disparo de Wanderson. Con todo, pronto ía aumentar distancias o Inter, esta vez a través de Eric Martel culminando un taconazo tras un pase desde a á esquerda.

O Burela non baixaba os brazos e tentaban reducir distancias. No minuto 10 Pazos para o Burela ten unha ocasión clarísima tras unha saída de balón fenomenal. O Inter xeraba moito perigo polas ás, mentres que o Burela elaboraba boas xogadas e chegaba á área sen materializar as ocasións.

Ferreiro fundamental evitando goles, cando no mellor momento do Burela o Inter segue aumentando a súa vantaxe por medio de Cecilio no minuto 16. Os últimos minutos da primeira parte ían ser realmente emocionantes, pois se ían a producir en apenas segundos os dous goles do Burela para recortar distancias. Ambos no minuto 19, Primeiro Iago Míguez e despois o Inter en propia porta para poñer o 2-3 e ir á segunda parte co partido aberto.

O Inter empezou con máis presenza na segunda parte, tendo oportunidades para aumentar a súa renda. Con todo, as ocasións máis claras ían ter os laranxas que rozaron o empate coas puntas dos dedos.

O marcador non se movería nos 9 primeiros minutos de xogo da segunda metade, ata que o Burela coa mesma esencia de partido. E ía chegar o empate no minuto 29 por medio de Pazos tras un disparo excelente coa zurda.

A partir de aí ía chegar a tolemia a Vista Alegre, xa que eran os laranxas que tentaban poñerse por diante no marcador tendo moitas accións en ataque. Kaluza e J.Herrero ían ter protagonismo.

No minuto 35 Iago Míguez efectúa a remontada anotando o que sería o 4-3 para o Peixes Rubén Burela. Isto non se ía a quedar así, xa que aproveitando o xogo de 5 de Inter, ía producir un final case de película, anotando Pazos os dous goles, o último sobre a bucina e poñendo o definitivo 6-3.

Pescados Rubén Burela: Kaluza, Isma, Iago Míguez, David Pazos, Quintela –cinco inicial- Rikelme, *Álex Díz, Pitero, Wanderson, Renato e Shunta e Edu.