Importante vitoria en Móstoles, 2-3

Burela, 9 de abril, 2022. Ao Pescados Rubén Burela parece non afectarlle o pase a final da Copa Galicia, xa que se plantou hoxe como visitante en Móstoles na xornada 22 da Primeira RFEF, con autoridade para levar a casa os tres puntos, despois de gañar efectuando unha impresionante remontada 2-3 ao Fútbol sala Feminino Móstoles.

O partido empezaba cun Burela con ganas de conseguir a vitoria, adiantándose nos 2 primeiros minutos mediante obra de Ale de Paz. As laranxas buscaban máis a portería contraria, e non se amedrentaban ante as terceiras clasificadas, que apenas perderon, con este último 2 partidos na casa.

Con todo, chegado o ecuador da primeira metade, as locais empezaron a atoparse mellor sobre a pista, e o Pescados Rubén Burela estaba a perder moitos balóns e tendo faltas de comunicación. O Móstoles estaba a xerar máis, ata que chegou o xusto empate tras un fantástico gol de Benete.

Os últimos minutos da primeira parte foron similares, as burelistas non conseguían mellorar o seu xogo e volver combinar como na primeira fase do partido, e tras un tempo morto no minuto 18, puxéronse por diante as locais a través dunha combinación entre Benete que asiste a Sara Santos. Con isto acaba a primeira parte.

No inicio da segunda parte, o Burela sae con intencións de anotar e a medida que van a avanzando os minutos, van recuperando o seu xogo. Van sucedéndose as ocasións, ata que, tras unha xogada ensaiada, Jenny empata o partido merecidamente. Chegado o minuto 30, as laranxas exercían a súa mellor versión sobre a pista, e seguían chegando unha e outra ocasión que evitaba a porteira do Móstoles Ari.

Chegado o minuto 35 como consecuencia dun trallazo de falta de Ale de Paz, pon por diante ao Burela e culmínase a buscada remontada. Despois deste feito, as visitantes xogan a súa carta de porteira xogadora para buscar o empate.

Os instantes finais de xogo caracterizáronse por unhas laranxas xogando de maneira sensacional co seu resultado favorable, aguantando e en ocasións, con oportunidades de aumentar a súa renda. Seguindo esa pauta, vai chegar o final do partido co definitivo 2-3, tras unha remontada das Burelistas, que nos demostran en todos os partidos que sempre hai que confiar nelas.

Fútbol Sala Femenino Móstoles: Ari, Patri Chamorro, Myrielen Inma, Benete, Rafinha -cinco inicial- Pilar Ros, Sara Santos, Lucía, Silvia, Celia, Clara Chaves.
Pescados Rubén Burela: Jozi, Dany, Emilly, Ale De Paz, Camí, -Cinco inicial-Jenny, Lara Balseiro, Elenita, Bea Mateos, Cilene ,Elena Aragón, M.Cortés y Sandra Buzón
Goles: Min 2 Ale de Paz 0-1; Min 13 Benete 1-1; Min 18 Sara Santos 1-2; Min 25 Jenny 2-2; Min 35; Ale de Paz 2-3.

Equipo arbitral: Mayo López, Héctor – Panadero Diaz Concha, Carlos , Lopez Moreno, Angel – Jarque Ruiz, Alejandro. Cartóns amarelos Móstoles: Rafinha, Celia, Inma. Pescados Rubén Burela: Jenny.

Incidencias: Partido correspondente á xornada 22 de Primera División RFEF, disputado en el pabellón Villafontana.