O Pescados Rubén Burela empata 3-3 contra o Ourense Envialia na volta da semifinal da Copa Galicia

Burela, 6 de abril, 2022. O primeiro minuto desta volta de semifinal empezou cun intercambio de ocasións de ambos os equipos. Cami avisaba das intencións das locais, e na seguinte xogada, o Ourense puxo a proba a Sandra Caixa de correos que fixo unha xenial intervención.

Chega o minuto dous de partido e Cami pon por diante ao Burela despois dunha clásica parede co seu compatriota Dany. Nos primeiros 5 minutos as laranxas buscaban en gol, pero o Ourense tamén tiña as súas ocasións cun disparo ao pau.

As laranxas estaban coa posesión e o Ourense moi firme xogando co seu resultado favorable de casa. Chegados ao minuto 14, un disparo ao pau de Cami acaba desafortunadamente na seguinte xogada en gol de Laura Uña para o Ourense Envialia. Empataban o partido, pero dous minutos despois, no 16, o Peixes Rubén Burela volve poñerse por diante por mediación de M.Cortes grazas a unha magnífica asistencia que lle brinda Cilene.

Nos últimos minutos da primeira parte o Ourense tivo algunha chegada perigosa e o Burela puido aumentar a súa renda cunha dobre ocasión de Ale de Paz que non conseguiu entrar.

A segunda parte empeza con moita tensión, pois ambos os equipos saben o que se xogan neste partido. O ambiente caldéase e o Burela desplega todo o seu ataque durante os primeiros 8 minutos, pero non logran profundar na área.

A partir do minuto 28, o Burela saca xogo de 5, xerando varias ocasións con claros intentos de gol. Con todo, no minuto 31, Judith ía dar un duro golpe tras aproveitarse dun balón perdido das locais en ataque anotando cun disparo o 2-2 a porta baleira.

Este transcurso final do partido de baseou no Burela tentar marcar con xogo de 5 e o Ourense tentando aproveitar os seus erros.

Nos últimos minutos o Burela tivo ocasións crave para anotar pero non se produciu.

Despois de innumerables oportunidades para as laranxas que puideron en máis dunha ocasión atopar o gol, chegou o fulminante gol de Iría Saeta no último suspiro de encontro para poñer o definitivo 3-3 no marcador.

O Pescados Rubén Burela loitou ata o final como sempre, pero nesta ocasión non puido levar a eliminatoria e en consecuencia, o seu camiño copeiro acábase nesta fase.

Peixes Rubén Burela: Sandra Caixa de correos, Dany, Irene Samper, Ale De Paz, Cami -Cinco inicial- Jenny, Lara Balseiro , Elenita, Bea Mateos, Cilene, M. Cortés, Elenita, Bea Mateos, Emilly.

Ourense Envialia: Elisa, Sara Moreno, Laura Uña, Maria Arias, Chiki, -Cinco Inicial- Iria, Marta, Judith, Robinha, Meri, Vane, Jenni Lores, Carla, Zaide.

Goles: Min 2: 1-0 Cami; Min 14: 1-1 Laura Uña; Min 16: M. Cortés 2-1; Min 31: 2-2 Judith; Min 36 Cilene 3-2; Min 39 Iria 3-3.

Equipo arbitral: PEREZ MUÑIZ, BORJA PEREZ RODRIGUEZ, MARCOS DOS SANTOS MON, ARCILIO

Incidencias: Partido correspondente á volta de semifinal da Copa Galicia 21-22, disputado no pavillón Vista Alegre de Burela.