O Pescados Rubén Burela consegue impoñerse ao Universidade de Alicante 5-1

Burela, 28 de maio, 2022. O Pescados Rubén Burela consegue impoñerse ao Universidade de Alicante 5-1 nesta xornada 28º de Primeira División RFEF Feminina de Futsal. As nosas conseguen volver atoparse coa vitoria un partido despúes do choque contra o Roldán. O UA loitou o partido a pesar da súa situación, pero ao final o dominio puxérono as guerreiras na pista.

Ambos os equipos comezaban con vigor, pero non conseguían perforar a defensa. As laranxas circulaban ben pero atopábanse con UA forte en defensa e sen cometer erros. Con todo, este feito ía cambiar a partir de que o Burela abriu o marcador despois de 11 minutos de Xogo cun bo disparo axudándose co poste de Jenny.

Co gol as laranxas desataron a súa poderío en ataque e Peque non tardaría en poñer o 2-0 despois de cabecear un unha asistencia de M.Cortés froito dunha xogada colectiva de libro. Tres minutos pasaron e Ale de Paz anotaba o terceiro batendo un globo que lle envíaba Irene Samper desde a banda. Durante os últimos minutos da primeira parte o Burela puido irse 4-0 pero o poste frustrou o gol de Elena Aragón. Con isto íanse a marchar ambos os equipos ao descanso.

A segunda parte empezaba co UA recortando distancias por mediación de Pao, pero pouco ía durar esta alegría debido a que segundo sacaban de centro as guerreiras, Emilly anotaba o 4-1 despois dun trallazo coa perna dereita. Minutos despois Irene Samper volvía anotar o 5-1 despois de aproveitar un balón na área.

A última parte do encontro baseouse nun Burela dominando, elaborando boas xogadas e en ocasións con oportunidades claras de aumentar a súa renda. A que máis, un disparo ao pau de Elenita que apunto estivo de marcarlle ao seu ex equipo. As guerreiras estaban a gozar do seu xogo, xerando moito perigo, pero ao final o marcador acabaría finalmente 5-1.

Pescados Rubén Burela: Sandra, Leti M.Cortés, Elenita, Cilene, Emilly –cinco inicial- Bea Mateos, Peque, Elena Aragón, Dany, Ale de Paz, Jenny, Irene Samper, y Jozi.
Universidad de Alicante: Elena, Anita, Sara Roelas, Raquelilla, Sara Navalón, Pao, Melli, Ana Romero, Aitana, Elena Sanchís, María Quiles, Lydia y Rocío

Goles: Min 11 Jenny 1-0; Min 14 Peque 2-0; Min 17 Ale de Paz 3-0; Min 21 Pao 3-1; Min 22 Emilly 4-1; Min 27 Irene Samper 5-1;
Equipo arbitral LÓPEZ LÓPEZ, D. , VILAS LÓPEZ – DÍAZ MAREY , DOS SANTOS MON
Incidencias: Partido correspondiente a la jornada 28 de Primera División RFEF Femenina de Futsal, disputado en el pabellón Vista Alegre de Burela.