Vitoria do Pescados Rubén Burela na casa fronte ao Manzanares, 2-1

Burela, 24 de maio, 2022. O Pescados Rubén Burela gaña na casa fronte ao Manzanares F. S 2-1. Logran a vitoria neste durísimo partido, poucos días despois de disputar outro gran choque contra o Xota. O conxunto mariñán saca dúas vitorias consecutivas tras unhas xornadas esixentes.

Hoxe o partido empezaba cun Manzanares moito máis intenso sobre a pista, con varias chegadas á área rival. Con todo a forza coa que saíron ía diluír rapidamente, e o Burela ía dominar o xogo e a ter protagonismo. Isto íase a converter no primeiro gol de Pazos no minuto 5, que adiantaba ao conxunto de Rafa Merino, cun disparo cruzado desde o á esquerda. Isto non se ía a quedar así, e dous minutos despois Pazos fai o dobrete como consecuencia dun erro na saída do Manzanares, cun roubo de balón que finaliza o 20 laranxa de maneira maxistral.

O Burela estaba a facer unha primeira parte de escándalo, e minutos despois dos segundo Pazos tivo unha oportunidade de poñer o Hat Trick cun disparo ao poste. O encontro era moi dinámico, con intercambio de ocasións para ambos os equipos, pero os laranxas eran os que controlaban o xogo e tiñan as oportunidades máis claras.

Nos últimos minutos da primeira parte, o marcador puido irse ao descanso doutra maneira, pois primeiro era Kaluza o que evitaba o gol cun tiro picado de Humberto e despois era Pazos o que puido anotar e segundos antes de finalizar poderíao facer Quintela. Con todo iríase á segunda parte con 2-0.

A segunda parte comezaba como a primeira, cun Manzanares en busca do gol con oportunidades claras. Durante os dez primeiros minutos, os visitantes fixeron intervir notablemente a Kaluza , sendo fundamental, desviando múltiples ocasións e Renato en dúas xogadas converteuse en porteiro para sacar dous balóns baixo paus. Tamén tiveron un disparo potente de Fits ao traveseiro. Nestes momentos os visitantes estaban mellor, e o Burela defendíase. Xusto cando peor estaban os laranxas, Loito roubaba un balón na área rival e poñía o 3-0 no minuto 30.

Un minuto despois o Manzanares recortaba distancias por mediación de Cortés, tras un rebote que despista a Kaluza. O Burela non deixaba que se recompuxesen os visitantes, e o en 35 anotaba Rikelme o 4-1 finalizando con calidade unha xogada que roubou o equipo no medio campo.

Os últimos minutos ían ser de escándalo, con protagonismo da expulsión de Fits, pois os laranxas con vantaxe numérica tiveron ocasións para aumentar a súa renda, outra vez con Rikelme, pero esta vez foi ao traveseiro. Isto non ía ser definitivo, pois en vos últimos 4 minutos o Manzanares ía recortar outra vez distancias en dúas ocasións, a primeira por mediación de Humberto e a segunda por obra de Daniel. O marcador acabaría hoxe en Vista Alegre 4-3 despois dun partido frenético.

Pescados Rubén Burela: Kaluza, Isma, Renato, David Pazos, Quintela –cinco inicial- Lucho, Iago Míguez, Pitero, Wanderson, Nito, Rikelme e Bruno
Manzanares:  Antonio Navarro, Humberto, Cortés, Raúl Campos y Fits,-cinco inicial Daniel, Álvaro, Antoñito, Manu Diz y Álex Velasco, Kiki.

Goles: Min 5 Pazos 1-0; Min 7 Pazos 2-0; Min 30 Lucho 3-0; Min 31 Cortés 3-1; Min 35 Rikelme 4-1; Min 37 Humberto 4-2; Min 39 Daniel 4-3

Árbitros: Gallo Suárez Diego- Hevia Campa Rubén. Cartón amarelo a Antoñito, cartón vermello a Fits. Amarela a Iago Míguez

Incidencias: Partido correspondiente a la jornada 28ª de Primera División RFEF. Disputado en el pabellón Pabellón Vista Alegre de Burela.