2-2, e todo por decidirse no partido de volta

Burela, 22 de xuño, 2022. Pescados Rubén Burela e Atlético Navalcarnero volveron cruzarse para disputar a ida da Final polo título de Playoff de Primeira División RFEF Futsal Feminina. As guerreiras empatan 2-2 na casa, decidíndose todo no partido de volta.

Empezaba este derbi de final con ambos os equipos serios sobre a pista, marcando o seu territorio. Durante o primeiros dez minutos, as laranxas mostrábanse mellor, presionando a en toda a pista ao Futsi, ás cales non lles cedían ningunha oportunidade. Controlaban o xogo, e tiveron algúns intentos pero non demasiado perigosos.

O Futsi estaba coas revolucións altas, pois en dez minutos xa cometera 6 faltas, quedando comprometidas en ou que quedaba de disputar de primeira parte. Coa sexta falta, Emilly de dobre penalti a punto estivo de poñer o 1-0 co seu disparo potente. Na seguinte xogada, o Futsi ía ter unha ocasión moi clara, pero Jozi evita o que puido ser o gol das visitantes facendo unha boa intervención ante Vane Sotelo.

Coas 6 faltas o Futsi baixou as súas revolucións e empezou a controlar mellor o seu xogo. Durante un tramo controlaban o balón, pero parecía que o Burela buscaba máis adiantarse. Dany aos 15 minutos ía ter a ocasión máis clara do partido cun roubo que ela mesmo fixo e case converte se non chega a ser por Malta Valbuena.

Os últimos minutos da primeira parte acabaríanse con ambos os equipos buscando adiantarse cunhas guerreiras que tiveron outra ocasión de dobre penalti de Emilly, e un disparo de Peque, e o Futsi nos segundos finais, tivo unha acción que rexeitou a defensa do Burela de forma crucial. Iríase ao descanso con empate.

Segundo saltaron ambos os equipos producíronse dous goles. Poñíase o Burela por diante con gol de Peque pero seguidamente ía empatar o partido o Futsi cun gol de Irene Córdoba tras un erro en defensa. Minutos despois as visitantes, ían ter un balón ao pau mediante disparo de Anita Luján. Despois diso, o conxunto de Julio Delgado contestaba cun disparo potente de Dany e outro de Peque que evitaba a meta Marta Valbuena que estaba a realizar unha fenomenal actuación.

Chegado o ecuador da segunda parte, íase producir exactamente o mesmo que ao comezo desta. Chegaba o gol de Ale de paz tras aproveitar un balón na área e a continuación volvía poñer táboas o Futsi na xogada seguinte con gol de María Sanz cun disparo afastado. Os minutos vindeiros corresponderíanse con dous equipos dándoo todo para poñer a súa vantaxe no marcador, cun Navalcarnero que saía ben tras recuperar balón e cunhas guerreiras que estaba a ser arroupadas polo seu público. Con todo, ía chegar ao final deste choque con empate 2-2.

Pescados Rubén Burela: Jozi, Dany, Cilene ,Peque, Ale De Paz, -Cinco inicial- Lara Balseiro , Elenita, Bea Mateos, Irene Samper, Jenny, Elena Aragón y Sandra Buzón.
Atlético Navalcarnero : Marta Valbuena , Anita Luján, María Sanz, Ari, Irene Córdoba, -Cinco Inicial- Laura Córdoba, Ju Delgado, Ame Romero, Albita , Lorrana, Belén, Becha y Vane Sotelo.
Goles: Min 21 Peque 1-0; Min 22 Irene Córdoba 1-1; Min 30 Ale de Paz 2-1; Min 31 María Sanz 2-2.
Equipo arbitral: TOCA CAMPO, SÁNCHEZ LLORENTE – COELLO MARTÍNEZ , DE LUIS IGLESIA, A . Cartón Amarelo a María Sanz e a Peque.
Incidencias: Partido correspondente á xornada de ida da Final polo título do Playoff de Primeira División RFEF Futsal Femenina, disputado no pavillón Vista Alegre. Asistiron a este encontro o vicepresidente da FUTGAL, Pablo prieto, o Deputado de Deportes da Deputación de Lugo, Efrén Castro, o xefe de servizo de deportes da Xunta en Lugo, Manuel Otero e o Alcalde de Burela, Alfredo llano.