3-2 ao STV Roldán e á final

Burela, 18 de xuño, 2022. O Pescados Rubén Burela gaña contra o STV Roldán 3-2, neste partido de volta de semifinais do Playoff polo título de primeira división feminina de Fútbol sala disputado en Vista Alegre. O conxunto mariñán leva a eliminatoria global 4-3 e certifica o seu pase á final.

O partido empezaba en Vista Alegre moi distinto ao anterior, cunhas laranxas dominando a pista co seu xogo e ocasións. Tamén estaban con máis intensidade e demostrando que ían a por o partido. Con todo, cando mellor estaba o conxunto mariñán xogando, ía adiantar o Roldán cun bo gol de Mayte no minuto 7.
A partir dese momento, as murcianas estiveron un tramo moito mellor en pista, con máis actitude e mellor xogo. Con todo, despois dun tempo morto, o Burela ía empatar o partido no minuto 12 mediante Peque, cun disparo que entrou na portería tras rexeitar unha defensa visitante.

Os últimos minutos da primeira parte transcorreron cunhas guerreiras que buscaban seguir aumentando a súa renda, con múltiples ocasións claras e movementos excelentes en ataque. Cilene ía ter as oportunidades máis evidentes de gol, con dous disparos que non entraron por pouco. Con isto, íase a ir ao descanso.

A segunda parte ía empezar aoss 20 segundo cun golazo de Emilly tras executar unha preciosa vaselina que significaría o 2-1. Ata o ecuador da segunda metade as laranxas foron un vendaval , sumaban ocasións sen parar, con disparos de Cilene e accións de Dany, con todo non conseguían aumentar a súa renda. Para que sucedese isto, tívose que chegar ao minuto 29 e Peque facía dobrete poñendo ao Burela con vantaxe de 3-1. Segundo o Roldán sacou de medio, tiveron un disparo ao pau.

O conxunto de Julio Delgado tentaba controlar o partido, pero as murcianas non se ían a render, e a falta de seis minutos sacaron xogo de cinco, co cal Mayte volvía anotar para recortar distancias no marcador 3-2. Os últimos minutos serían de moita tensión, coas visitantes buscando empatar con xogo de cinco. Con todo, o partido ía finalizar co resultado de 3-2.

Pescados Rubén Burela: Jozi, Dany, Cilene, Emilly, Peque – Cinco inicial- Lara Balseiro, Elenita, Jenny, Bea Mateos, Irene Samper, Elena Aragón, M.Cortés, Ale de Paz, Sandra Buzón

STV Roldán: Cristina, Patricia, Noelia, Ángela, Mayte, -Cinco Inicial- Consuelo, Toñi, Andrea, Alba Gandía, Marian, Marian, Carmen , Almudena, Laura y Ana Rubio.

Goles: Min 7 Mayte 0-1; Min 12 Peque 1-1; Min 21 Emilly 2-1; Min 29 Peque 3-1; Min 36 Mayte 3-2.

Equipo arbitral: GALLO SUÁREZ , HEVIA CAMPA, MENÉNDEZ NISTAL, DOS SANTOS MON. Cartón amarelo a Ángela para o Roldán
Incidencias: Partido correspondente á semifinal de volta do playoff polo título de Primera División RFEF Futsal Femenina, disputado no pavillón Vista Alegre. Asistíu o técnico de Seleccións Nacionais de Fútbol Sala , Iñigo Martínez Corchete .