As guerreiras vencen ao Atlético Navalcarnero 1-0 na última xornada de Primeira RFEF de Futsal Feminino

Burela, 11 de xuño, 2022. As guerreiras vencen ao seu enterno rival, Atlético Navalcarnero, 1-0 na última xornada de Primeira RFEF de Futsal Feminino. Aínda que ambos os equipos non se xogaban nada en termos clasificatorios, esta vitoria vai servir ao Pescados Rubén Burela para encarar o play off co máximo de confianza e seguridade posibles.

Empezaba este partidazo neste duelo de gran rivalidade con dous equipos moi serios en pista, sen arriscar demasiado. Houbo que esperar bastantes minutos ata que houbo unha ocasión clara, e foi para as laranxas por mediación de Elenita en dúas xogadas consecutivas que non acabaron en gol.

Chegado o ecuador da primeira parte, o partido cambiou, e produciuse un festival de ocasións das guerreiras. Mostraron todo o seu repertorio en ataque. Cilene tivo dous paus, o segundo despois de efectuar un disparo desde o seu campo que case se converte no gol da xornada. Jenny tras unha xogada ensaiada lanza un trallazo que tamén se ía a atopar coa madeira.

O Burela estaba a xerar ocasións de todo tipo e non conseguía materializalas, e o Futsi aguantaba as súas arremetidas sen ofrecer nada destacable en ataque. Ía ir ao descanso con este compás.

Comezada a segunda parte víase a un Futsi que tentaba xerar algo en ataque, pero non conseguía poñer en perigo a meta que neste período estaba a ser defendida por Sandra. A medida de que avanzaba o partido o Burela seguía tendo máis ocasións. Nunha acción das guerreiras ía acabar primeiro o balón no poste, cunha vaselina preciosa de Elena Aragón, e na súa rexeite Leti ía bater o balón golpeando este en o traveseiro.

O Burela seguía cun aluvión de oportunidades e despois de moito esforzo, Lara Balseiro no minuto 31 conseguía abrir o marcador para as laranxas.

A partir do gol as guerreiras controlaron o partido uns minutos, con todo na recta final do encontro, Sandra tivo que intervir facendo un paradón. Ademais, o Futsi buscaba o gol con xogo de cinco, pero atopouse co pau e ía chegar o final do encontro co definitivo 1-0

Ficha técnica
Pescados Rubén Burela: Jozi, Dany, Ale De Paz , Jenny, Lara Balseiro , -Cinco inicial- Elenita, Bea Mateos, Irene Samper, Cilene, Elena Aragón, Emilly y Sandra Buzón
Atlético Navalcarnero: Belén, Laura Córdoba, Ari, Albita, Irene Córdoba, -Cinco Inicial- Leti, Ju Delgado, Ame Romero, Anita Luján, Laura Córdoba, María Sanz, Lorrana, Marta Valbuena, Becha y Vane Sotelo
Goles: Min 31 Lara Balseiro 1-0;
Equipo arbitral: CARREIRA ROMERO, FERRERO CARBALLAL – COELLO MARTÍNEZ, DE LUIS IGLESIA, A
Incidencias: Partido correspondiente a la jornada 30 de Primera División RFEF Futsal Femenina, disputado en el Pabellón Vista Alegre. Amarela a Ale de Paz e Elena Aragón.