O CD Burela FS perde no seu segundo partido de pretemporada contra o Noia Portus Apostoli

O Noia impúxose 0-1 a un CD Burela FS que loitou o partido durante os 40 minutos

Burela,  20 de agosto, 2022. O conxunto mariñán mediuse a un rival de primeira RFEF esta tarde no Vista Alegre, e competiu todos os minutos, dando unha boa imaxe e merecendo outro resultado positivo.

Comezou en encontro cunha intensidade grandísima, non parecía un encontro amigable. O CD Burela FS non se deixou amedrentar pola diferenza de categoría, estivo na primeira parte moi ben colocado, defendendo e sendo moi correcto tácticamente. Ambos os equipos daban todo na pista, loitando cada balón que se disputaba. As ocasións máis claras para sumar gol ian telas os laranxas faltando 3 minutos de primeira parte. Primeiro Pazos cun disparo cruzado que se marcha por pouco, e despois Rikelme por partida dobre con dúas xogadas desde o á dereita moi parecidas, pero os seus disparos non entraron por cousa de centímetros. Acabaríase con empate no marcador.

No momento de iniciar a segunda parte, o CD Burela FS salíu con intencións de anotar o primeiro. Pitero remataba un balón de cabeza que saíu por encima do traveseiro, e logo Alberto Mirás puido anotar recibindo unha asistencia de Rikelme froito dunha xogada combinativa dos laranxas. Con todo o Noia era quen se ía adiantar cun pouco de fortuna con gol de Rafinha tras cazar un balón na área. Os locais non baixaban os brazos, xa que Pitero con outro cabezazo e Antón cun zurdazo, a punto estiveron de empatar o partido minutos despois. Nos últimos minutos o Burela tentaría empatar o partido, con todo non o conseguiron cun Noia moi ben plantado en defensa que tamén tería as súas ocasións en ataque. O partido acabaríase co resultado de 0-1 a favor dos visitantes.

CD Burela FS: Bruno, Pitero, Nito, David Pazos, Antón Arnejo –cinco inicial- Lucho, Isma, Rikelme, Renatinho, Alberto Mirás, e Hugo.

Noia Portus Apostoli: Henrique, Power, Lluc, Edu Jabá, Neguinho, Bruno Gomes, -Cinco Inicial -Lluc , Rafinha, Pirata, Gozi, , Pau, Neguinho, Alisson

Goles: Min 25 Rafinha 0-1;

Árbitros: DARRIBA VILLAMOR LÓPEZ LÓPEZ, D. DE LUIS IGLESIA, A. Cartóns amarelos a Isma e Neguinho.

Incidencias: Partido amigable disputado no Pavillón Vista Alegre.