O CD Burela FS álzase coa vitoria no II Torneo de Ourensanía-Concello de Cartelle

Gañaron 5-3 a un Torreblanca Melilla na final, nun partido que se tivo que decidir no tempo extra

Burela, 4 de Agosto, 2022. Partido que enfrontaba a dous grandes rivais, que no inicio da primeira parte mostrábanse con moita intensidade en pista. A ocasión máis clara do partido ata o momento ía ter Irene Samper, que fixo unha moi boa actuación, roubando o balón á porteira Vika pero non puido materializar.

Con todo, a partir dese momento as melillenses eran mellores en pista, tendo varios achegamentos perigosos, ata chegar o gol de Bia, para abrir o marcador, despois dun disparo ao pau de Ana Luiza no minuto 12.

A partir de recibir o gol, o CD Burela FS, xogou uns minutos de moi alto nivel, tendo varias ocasións para empatar o partido, ata que chegou o gol de Antía para poñer táboas, despois dunha contra de libro acabada por ela cun disparo raso. Foi cousa de segundos, para que as guerreiras laranxas se adiantaran con gol de Patricia, tras resolver un man a man fronte á meta rival a 2 minutos do descanso. Acabaríase a primeira parte con vantaxe do CD Burela FS.

O Melilla saleu do descanso con intencións de empatar o partido, tendo un disparo ao pau nos primeiros minutos. Con todo, a medida que avanzaba o partido, o CD Burela FS controlaba o resultado, e defendíase cunha gran actuación de Jozi. Tamén tivo as súas oportunidades de facer gol con algunha acción de Dany e Antía.

Os últimos 10 minutos foron moi igualados, con dous equipos que daban todo en pista e tiñan as súas accións perigosas. Nos instantes finais, o Melilla buscaba o gol con xogo de 5, e con insistencia, lograría o empate tras unha xogada combinada que acaba Thais. Un minuto despois, tras forzar a sexta falta, Emilly puido desempatar, pero pararíao Patri Alarcón. Sería na seguinte xogada a mesma xogadora, Emilly, que poñería o 3-2 cun trallazo. Con todo, 15 segundos bastáronlle ao Melilla para volver empatar o partido por mediación de Thais. Con isto iríase ao tempo extra.

A prórroga decantaríase para o CD Burela FS, tras primeiro converter Emilly un dobre penati e posteriormente sentenciar o partido Peque cun golazo cun dereitazo que se coaba na escuadra. Tras o tempo extra, proclamaríanse campioas do torneo co definitivo 5-3.

CD Burela FS: Jozi, Emilly, Peque, Patricia, Cilene-Cinco Inicial- Dany, Irene Samper, Antía Pérez , Masha, Jenny, e Evelina.

Torreblanca Melilla: Vika, Ana Luiza, Bia, Amandinha, Lydia -Cinco Inicial- Patri Alarcón, Jhenni Karonlay, Lubna, Julia de Oliveira, Thais, Vicky, Sara Soares, Juliana.

Goles: Min 12 Bia 1-0; Min 18 Antía 1-1; Min 18:20 Patricia 1-2; Min 38 Thais 2-2; Min 39 Emilly 3-2; Min 39:15 Thais; Min 2 tiempo extra Emilly 4-3; Min 3 Tiempo extra Peque 5-3.

Equipo arbitral: Lidia Crespo, Héctor Vilas, Alejandro Godar. Cartón amarelo a a Ana Luiza. Cartón amarelo a Antía.

Incidencias: Partido Amistoso de la final del II Torneo de Ourensanía-Concello de Cartelle disputado en el Pabellón Piño-Vilachá