O CD Burela FS supera con facilidade ao Juventut d’Elx en Vista Alegre

O adestrador Julio Delgado prepara ás súas xogadoras máis xoves, Dasha e Claudia, que xogaron gran parte do encontro

Burela, 19 de novembro, 2022. Esta mañá, ás 12.00 horas tivo lugar o encontro CD Burela FS – Joventut d’Elx CBV no pavillón Vista Alegre de Burela. O mellor equipo do mundo enfrontábase a un dos equipos situados máis á cola na clasificación da Primeira Federación de Futsal Feminina, como era de esperar o partido rematou 7-2 a favor do equipo laranxa e permiteu desfrutar ao grande público do Vista Alegre de moitos minutos de xogo das xogadoras máis xoves do Burela FS, Dasha e Claudia, das categorías xuveniles do club, que deron a talla tal e como era previsto polo adestrador Julio Delgado, que asegura que “era un partido no que podían ter minutos, son partidos nos que me gusta que as xogadoras sintan a presión”, decidindo sacalas co marcador 0-0, Dasha no minuto 8, para “que sentiran un pouquiño a presión porque é o que teñen que sentir despois cando vaian medrando e teñan a oportunidade de xogar en Primera División de forma continua”. Asegura que todo o equipo vai intentar facer todo o posible para conseguilo e que elas están respondendo moi ben.

O partido comeza algo atascado, cunha oportunidade de Irene Samper no minuto 4 pero o equipo burelao “non consegue dar na tecla” ata o minuto 12 no que, trais unha grandiosa carreira de Emilly practicamente dende a portería local, Sasha mete en propia porta e abre o marcador 1-0 a favor das locais. Uns segundos despois, de novo Emilly suma outro gol ao seu ranking da temporada (12) e o 2-0 que anima ao seu equipo a continuar a goleada coa que remata o encuentro, xa que de novo no minuto 13, Dany suma o 3-0, no 16 Antía o 4-0 e no 29 Mariia despista a Jozi co primeiro gol do equipo visitante. Ímonos ao descanso 4-1.

No minuto 25 da segunda parte, Jenny suma o 5-1 e continúa con outra oportunidade no mesmo minuto e o 5-2 por parte de Lydia. No minuto 31, de novo Antía Pérez pon o marcador 6-2 e para rematar, no último minuto, volve unha moi grande Dany e sentencia o 7-2 final. Un partido mentalmente espeso pero con moitos goles e que dá ao CD Burela FS 3 puntos na clasificación.

Ficha Técnica:

CD Burela FS: Jozi, Dany. Cilene, Irene Samper, Emilly, – cinco inicial- Claudia, Jenny, Antía, Patricia, Caridad.

Marín Futsal: Judit, Ceci, Aitana, Lydia, Sasha, – cinco inicial- Anais, Sara, Lucía del Río, Mariia.

Goles: Min.11 Sasha 1-0; Min.11 Emilly 2-0; Min.12 Dany 3-0; Min.15 Antía 4-0; Min.18 Mariia 4-1; Min.25 Jenny 5-1; Min.25 Lydia 5-2; Min.30 Antía 6-2; Min.39 Dany 7-2.

Equipo Arbitral: Roberto Segundo Amor Vizoso, Iria de Luis Iglesia, Pablo Coello Martínez, Andrea de Luis Iglesia.