O Burela FS perde ante o Lugo Sala a Copa Galicia

Nun encontro cheo de tensión, nunha pista difícil pola presión do rival, o Burela FS perde ante o Lugo Sala.

Burela,  8 de febreiro, 2023. No Pavillón Municipal de Deportes de Lugo, hoxe ás 21.00 o Pescados Rubén Burela FS enfrontábase ao CD Lugo Salga nos cuartos de final da Copa Galicia. Esperábase un partido difícil para o equipo laranxa e así o foi. Aínda que os Pícaros se mostraron superiores, sobre todo durante a primeira metade, moitos ataques, boa defensa aínda que pouco acerto, a segunda parte foi máis revolta.

Comeza Pazos cunha oportunidade ao traveseiro no segundo 20, comeza presionando o Burela e comezan os primeiros cambios, Isma e Pitero primeiro e Antón e Alberto pouco depuois cambiando o cuarteto. Despois dunha falta ao borde da área que tira Pazos, Isma ten outra ocasión na estratexia. Entra Eloy e posteriormente Nito, que por fin volve formar parte do persoal do seu equipo natal despois de varios meses lesionado. Con 4 faltas para o Lugo e 1 para o Burela, os mozos de David Rial manéxase moi ben, con xogo de 3-1, son claramente superiores e teñen máis ocasións, pero non atopan o gol. A partir do minuto 10 comeza a apertar o Lugo cunha ocasión de Iago Rodríguez que salva o porteiro burelense Bruno, que salva outros dous minutos despois, un tiro de Borja despois dun saque de banda e outro tiro de Alex Dez. O Pescados Rubén tamén ten catro ou cinco ocasións seguidas de Pazos e Pitero, tamén de Eloy cunha boa parada de Luismi. Bo papel de Nito tamén na súa volta. Quedan 2 minutos e a tensión pálpase no pavillón. A un minuto dos final Pazos volve ter outra ocasión clara e a 30 segundos do final do primeiro tempo, David Rial pide tempo morto. Nos últimos 30 segundos Lucho ten unha boa ocasión que para o porteiro lugués e posteriormente outra despois dun corner que tamén detén o porteiro Luismi. A 6 segundos Antonio Diz anota o 1-0 despois dun saque de esquina co que se van ao descanso.

Na segunda metade saen Bruno, Lucho, Pitero, Pazos e Eloy. Comeza o Lugo Sala con tres ocasións, dúas ao pau. O Burela non se atopa, tras varias perdas de balón Antón tira a porta encontrándose con Luismi, que fixo un moi bo papel no encontro. Ataca o Burela con xogo de 5 no minuto 4 e Isma ten unha ocasión que volve parar o porteiro do Lugo. Volve rexurdir o Burela cunha ocasión de Rikelme, outra de Lucho e dobre ocasión de Pitero e Rikelme. Coa boa presión do Pescados Rubén chega o gol de Alberto no minuto 28 que empata o encontro. Espértase o equipo mariñán cun moi bo Pitero que xera varias ocasións xunto a Isma. Bos Lucho e Bruno, este último moi presente durante todo o encontro. Despois dunha amarela a Eloy rompe o partido polo minuto 32. Logo de dúas ocasións, unha de Isma e outra de Rikelme, a falta de 5 minutos do final do encontro expulsan a Pitero con dobre amarela e posteriormente a David Pazos. Entra Kaluza para o dobre penalti que tira Iago Rodríguez ao pau. queda Kaluza na portería e tras outra ocasión do Lugo, no minuto 37 chega o 2-1 cun gol de Iago Rodríguez. Volve atacar de 5 o Pescados Rubén non conseguindo o empate e quedándose fose da Copa Galicia deste ano.

O Lugo Salga pasa a semifinais onde xogará contra o Outeiro de Rei SD que gañou ao SD Xove FS 4-2 esta mesma tarde ás 20.00 no Pavillón Municipal de Outeiro de Rei. O Pescados Rubén Burela FS volve a Burela para pensar xa na Liga e no próximo encontro no que viaxará a Martorell a reencontrarse, en pista rival, ao último equipo que o venceu en Liga. Agora toca descansar e volver á rutina con máis tempo para centrarse na loita polo ascenso.

Ficha Técnica CD Lugo Sala FS – Pescados Rubén Burela FS

CD Lugo Sala FS: Nicolás Vila Caamaño (P), Jacobo Costoya Iglesias, Alejandro Martínez Castro, Miguel M. López Fernández, Diego Núñez Paz – cinco inicial -, Yerai Espiñeira Pérez, Borja Corral Pérez, Iago Rodríguez Ulloa, Antonio Diz Teijeiro, Luis Longo Gallego, Bruno Silven Fernández, Miguel Ángel Muñoz Martín, Alejandro Diz Teijeiro, Jairo López Veiga, Jose A. Capón Lamas.

Pescados Rubén Burela FS: Bruno (P), Lucho (C), Nando, Rikelme, David Pazos, – cinco inicial- Nito, Pitero, Isma, Alberto, Antón Arnejo, Eloy, M.Kaluza (P)

Goles: Min.19 Antonio Diz 1-0; min.28 Alberto 1-1; min.37 Iago Rodríguez 2-1.

Equipo Arbitral: Miguel Jesús Rodríguez Pontanilla.