As Raíñas Laranxas achéganse á súa sexta Copa despois de gañar este sábado ao A.D. Alcorcón en semis

Burela, 28 de abril, 2023. Este sábado no Polideportivo Rey Felipe VI de Boadilla del Monte celebráronse as dúas semifinais da Copa de S.M. a Raíña, ás 13.30 horas o A.D.Alcorcón FSF – Pescados Rubén Burela FS, que rematou cun resultado 1-6 que clasifica para a final ao Pescados Rubén Burela FS. Final que disputará mañá ás 13.00 horas contra o STV Roldán, que gañou esta tarde ao Futsi Atlético Navalcarnero cun resultado 4-2. O encontro de hoxe contra o Alcorcón foi un partido no que o Pescados Rubén mostrouse superior en todo momento, contra un rival moi difícil soubo dominar tanto a defensa como o ataque durante todo o partido acabando o encontro cun resultado moi tranquilizador para o equipo de Julio Delgado.

Na primeira parte non pasa moito tempo ata que Dany encaixa o 0-1 tras un pase de Peque. Continúa presionando o Burela cunha oportunidade de Saki no minuto 7 que sae fóra e outra clarísima de Peque no 8 que para a porteira Estela e logo dá no pau. E no mesmo minuto chega o 0-2 coa veloz Irene Samper tras un pase de Antía. Chega o gol do Alcorcón con Clau López no minuto 17 e segundos despois outra oportunidade clarísima de Peque que sae fóra. Chega o descanso con resultado 1-2 para o Burela FS.

No segundo tempo comeza atacando o equipo mariñán con Irene, Peque, Emilly e Dany e no minuto 24 Patricia atopa o gol que tanto buscaba (despois de varias oportunidades na primeira parte) e no 28 chega o 1-4 cun golazo de Emilly despois de roubar o balón a media pista e continuar ela soa o contraataque ata a portería contraria. No minuto 29 Guillermo Camarón decide optar xa pola porteira-xogadora, pero a sólida defensa do Burela non se permite un erro, chegando o 1-5 cun tiro de Peque a portería baleira no minuto 33 e o 1-6 final tamén con Peque cun gol de falta tras a sexta falta do Alcorcón.

Un Julio Delgado moi orgulloso do seu equipo, valora o encontro como “un partido moi serio” no que “fixeron maxia hoxe”. Cunha moi boa primeira parte, con moitas ocasións e unha segunda parte na que matizaron os detalles necesarios para saír vitoriosas, sempre dándoo todo. Facendo fincapé na importante ausencia de Cilene, un piar fundamental no equipo, prefire manter a súa boa saúde que arriscala por un título. Recoñece que sente favorito e, aínda que pode pasar o contrario, espera e sente que mañá o Burela FS proclamarase o equipo campión da Copa da Raíña por sexta vez, a quinta consecutiva.

Ficha Técnica A.D. Alcorcón FSF – Pescados Rubén Burela FS

A.D. Alcorcón FSF: Estela (P), Aída de Miguel (C), Laura Sánchez, Nere Moldes, Marta Nuño – cinco inicial -, Tania Benito, Clau López, Iraia, Luci, Paula Llorente, Oliva, Albita, Carmen Alonso, Patri Arruti (P).

Pescados Rubén Burela FS: Jozi Oliveira (P), Dany, Peque (C), Irene Samper, Emilly – cinco inicial- Saki, Cilene, Jenny, Antía Pérez, Patricia, Caridad (P).

Goles: Min.3 Dany 0-1; min.8 Peque 0-2; min.17 Clau López 1-2; min.24 Patricia 1-3; min.28 Emilly 1-4; min.33 Peque 1-5; min.36 Peque 1-6.

Equipo Arbitral: Andrés Botella López, Sara Gutierrez Echevarría, Alberto Carrion Álvarez.

TA: min.15 Saki, min.18 Julio Delgado, min.19 Peque, min.19 Antía, min.23 Emilly, min.32 Tania Benito.