O espectáculo dos Playoff comenzou en Vista Alegre con dúas remontadas do Burela

Burela, 20 de maio. Este sábado ás 21.00 horas no Pavillón Municipal Vista Alegre de Burela comezou o Primeiro Partido de a Fase 1 dos PlayOff de Ascenso a Primeira Federación de Futsal Masculino, no que o Pescados Rubén Burela FS se enfrontou ao A.D. Salga 10 Zaragoza nun encontro de infarto no que o equipo laranxa empatou o partido en dúas ocasións nos últimos segundos de xogo, ao final do partido e ao final da prórroga, levando aos penaltis nos que un Pescados Rubén Burela FS que traballou moito este campo estas semanas, resultou vencedor cun marcador final (3) 4 – 4 (1). Aínda que o Burela FS non tivo “o seu mellor partido” e o Sala 10 Zaragoza xogou ao grande, a ilusión, as ganas e o empeño do equipo mariñán e todo un pavillón cheo apoiandoo, conseguiron o que parecía imposible en dúas ocasións, levándose o partido cos deberes feitos.

Na primeira parte, do mesmo xeito que durante todo o xogo, ambos equipos mantéñense bastante igualados. O Pescados Rubén Burela FS comeza animado e con forza cun gol de Pitero xa no minuto 2 tras unha contra de Isma e un pase de Eloy. Pero no minuto 4 Carlos García empata 1-1 o partido. No minuto 7, Rikelme volve subir o marcador, 2-1 cun disparo tras un pase de David Pazos. Dúas oportunidades máis de Pazos no minuto 8 e no 9 e moito xogo de balón por parte de ambos os equipos, chega de novo o empate cun gol de Óscar Villanueva no minuto 15 tras un roubo de balón a media pista. Chega o descanso 2-2 no marcador.

Na segunda parte vivimos un encontro tenso para o Burela, con moitas ocasións de perigo e momentos de dominio do equipo rival. No minuto 34 chega o 2-3 cun gol de Richi Felipe de penalti e no 37 David Rial comeza a apostar polo porteiro-xogador con Isma e despois de dúas oportunidades moi claras de Pitero e Eloy e tanta tensión como esperanza no ambiente, chega o gol do goleador David Pazos que empata nos últimos segundos de xogo, 3-3. Chega a prórroga e sae o Burela con Pitero, Pazos, Alberto, Isma e Michal Kaluza. Tras unha boísima oportunidade de Isma cun rexeite despois doutra oportunidade de Pitero, chega o gol do Zaragoza con Adrián Rivera desde fóra de área, de novo 3-4. Volve o Pescados Rubén a xogar de 5, esta vez con Pitero, e de novo mantense a tensión ata o último minuto, cunha ocasión clarísima de Isma no minuto 45 que para Iván Bernad. Acábase o tempo e parece que o resultado está sentenciado pero Nando remonta o marcador de novo nos últimos segundos de xogo, poñendo en pé ao pavillón Vista Alegre enteiro e conseguindo pasar aos penaltis onde despois de catro disparos, por parte do equipo burelense Nando, Isma, David Pazos e Pitero e outros catro por parte do Sala 10 Richi Felipe, Adrián Rivera, Mateo Flores e Tomás Pescio, o Burela leva o partido con 3 goles encaixados e un fallado, ao contrario que o equipo rival que consegue un gol pero falla 3 grazas a un gran Michal Kaluza.

Jorge Palos móstrase orgulloso do seu equipo por facer fronte e case vencer ao Burela no seu terreo, cousa nada fácil, no seu primeiro partido de playoff, declara “era o meu primeiro partido de playoff, dixéranme que era espectacular pero non me imaxinaba que ía ser tanto (risas), creo que foi un partidazo imaxino que para a xente desde fóra gozaría moitísimo, tanto aquí como os que o viran desde a casa, este é o nivel de Segunda División e isto é o que custa gañar partidos. En canto a nós creo que fixemos un partido fantástico, creo que dos mellores da tempada, senón o mellor, por vir onde era e polo equipo contra o que era”, agora prepárase xa para o próximo encontro en Zaragoza.

David Rial recoñece que “É verdade que a xustiza diría que hoxe tiña que gañar Zaragoza, creo que nos sentimos moi incómodos durante todo o partido, non sei se unha cuestión de tensión, de sentirnos presionados, sabíamos que son un equipo veterano e ían manexar ben este tipo de escenarios pero estivemos moi incómodos. Non tivemos fluidez con balón, en defensa tampouco fomos capaces de roubar, creo que o inicio si que é bo, que nos poñemos por diante e é bo, pero a partir de aí eles foron superiores a nós. Pero sobrevivimos”, “soubemos sobrevivir nos momentos clave, que era o máis importante, que o equipo fose duro de cabeza, que soubésemos sobrevivir e creo que nos momentos importantes estivemos por diante e tal e como remontamos os penaltis, a nivel mental eu creo que nós estabamos un pouquiño mellor para afrontalos que eles”. Tras falar un intre sobre os efectos psicolóxicos da montaña rusa que foi o encontro para os xogadores, “tratar de estar tranquilos, non estabamos cómodos, pero tratar de ter tranquilidade, tampouco arriscar moito para que o partido non rompese, chegar vivos ao final e crer. Díxenllelo agora ao final, creo que desde o primeiro día ata o último, desde o primeiro día que pisamos Vista Alegre o equipo creu no que facía”. Doutra banda tamén insiste en que nos penaltis “non hai loterías”, lévanos traballando toda a semana e dá o parabén ao equipo e especialmente a Michal que se levou moitos balonazos esta semana pero valeu a pena.

O próximo encontro será en Zaragoza, o venres día 26 de maio ás 20.30 horas.

Ficha Técnica Pescados Rubén Burela FS – A.D. Sala 10 Zaragoza

Pescados Rubén Burela FS: M. Kaluza (P), Lucho (C), Nando, Rikelme, David Pazos – cinco inicial -, Nito, Pitero, Alberto, Antón Arnejo, Eloy, Bruno (P).

A.D. Sala 10 Zaragoza: Iván Bernad (P), Óscar Villanueva, Mateo Flores, Adrián Rivera, Carlos García, -cinco inicial-, David Yera, Alberto Inés, Richi Felipe, Carlos Retamar, Tomás Pescio, Marcos Forga, Adri Ortego, Dani Álvarez (P).

Goles: Min.2 Pitero 1-0; min.4 Carlos García 1-1; min.7 Rikelme 2-1; min.15 Óscar Villanueva 2-2; min.34 Richi Felipe 2-3; min.39 David Pazos 3-3. Prórroga. Min.43 Adrián Rivera 3-4; min.46 Nando 4-4. Penaltis: Nando (1) 4 – 4 (0); Ricardo (1) 4 – 4 (0); Isma (1) 4 – 4 (0); Adrián Rivera (1) 4 – 4 (0); David Pazos (2) 4 – 4 (0); Mateo Flores (2) 4 – 4 (1); Pitero (3) 4 – 4 (1); Tomás Pescio (3) 4 – 4 (1).

Equipo Arbitral: Berta García Vázquez, Eder Gómez de Salazaar, Roberto Segundo Amor Vizoso, Miguel Bardera Borbolla.

TA: min.21 Óscar Villanueva, min.23 Rikelme, min.26 David Rial, min.35 Alberto.