As mariñás sufren en Málaga ante un rival moi competitivo e motivado, pero logran levarse os 3 puntos

Burela, 7 de outubro, 2023. Xornada 4 da 1ª División Iberdrola FS, o Nueces de Ronda Atlético Torcal – Pescados Rubén Burela FS celebrouse ás 18.00h no Pavillón Guadaljaire de Málaga. Ante un equipo recién ascendido pero moi motivado e competitivo, as recentes Campioas de todo continuaron sumando puntos para a clasificación cun resultado final 1-3 tras un hat-trick da recentemente chegada e Campioa de América, Emilly. Tres goles que custaron pero que chegaron.

Durante a primeira metade o encontro permanece bastante igualado. Comeza o Burela cunha ocasión de Cami e dúas do Torcal no minuto 2. A posesión é do Pescados Rubén pero cústalles finalizar e non é ata o minuto 17 no que Emilly a mete entre os paus coa zurda tras unha boa xogada combinativa. Tras unha clarísima oportuindade do equipo malagueño que case empata o encontro chega o descanso a poucos segundos.

Na segunda parte sae Jozi Oliveira a portería, tamén recien chegada e Campioa de América. Tras varias oportunidades que tamén se ven frustradas para o conxunto laranxa, chega o segundo gol de Emilly desde dentro da área nun rexeite. No minuto 34 Ksenia empata ao equipo mariñán nunha contra. Tras unha oportunidade moi clara de Irene Samper despois dunha contra e outra de Emilly ao segundo pau que vai fóra, chega o terceiro gol da crack brasileira a portería baleira no xogo de 5 co que presionaba o Torcal.

Un partido difícil pero que rematou puntuando para o conxunto de Julio Delgado. Tras unha longa viaxe de volta as Guerreiras prepararanse para o seu próximo encontro este mércores 11 en Zaragoza na segunda eliminatoria da Copa da Raíña na que se enfrontarán ao Wanapix Aldelis Intersala 10 Zaragoza. Tamén para o seu próximo partido de liga o vindeiro sábado 14 ante o CD Leganés en Vista Alegre.

Ficha Técnica Nueces de Ronda Atlético Torcal 1-3 Pescados Rubén Burela FS

Nueces de Ronda Atlético Torcal (1): Valeria; Cristi, Eva, Ale, Ksenia – quinteto inicial – Afri, Kichi, Paula, Nuria, Raquel, Julia, Sarita. Entrenador: Víctor Quintero.

Pescados Rubén Burela FS (3): Caridad; Dany (C), Cilene, Cami, Irene Samper – quinteto inicial -, Jenny, Antía Pérez, Rafinha, Patricia, Noelia Montoro, Emilly, Jozi Oliveira. Entrenador. Julio Delgado.

Goles: 0-1, min. 17: Emilly. 0-2, min. 31: Emilly. 1-2, min 34: Ksenia. 1-3, min 37: Emilly.

Árbitros: Javier Moreno Reina, Antonio Jesús García Robles, Borja David Gre Arroyo, Ceferino Sánchez Medinilla.

TA: Víctor Quintero Reina del Nueces de Ronda Atl. Torcal. Dany del Pescados Rubén Burela FS.