O Pescados Rubén Burela conquista o derbi da Malata no derradeiro minuto

Os mariñaos comezaron por detrás, igualaron antes do descanso e asinaron a vitoria cando o empate parecía xa imposible de mover

Burela, 3 de febreiro, 2024. Un gol de Lucho practicamente sobre a bucina outorgoulle a vitoria ao Pescados Rubén Burela nun vibrante derbi irmandiño disputado na Malata diante do Parrulo Ferrol (4-5). O capitán laranxa aproveitou unha contra e definiu ante Coro para traer os tres puntos á Mariña e desatar o xúbilo entre o conxunto burelista e a afección burelesa desprazada a Ferrol.

O encontro comezou moi costa arriba para o Pescados Rubén Burela, que veu primeiro como lle anulaban un gol por man a Lucho e despois como os locais se adiantaban no primeiro cuarto de partido con tantos de Rubén Orzáez e Iván Rumbo. O primeiro chegou nun rexeite tras unha falta e o segundo logo dun disparo potente de Iván Rumbo.

Respondeu o conxunto mariñao dous minutos máis tarde para facer o 1-2 nunha acción de estratexia finalizada por Charly. Case sen tempo para celebrar o tanto, Álex Moñino volvía poñer con dous goles de vantaxe aos ferroláns aproveitando un balón ao segundo pau. O partido era un toca e daca constante e Charly facía o 3-2 poucos segundos despois noutra acción de estratexia que remataba cun tiro cruzado dentro da área.

O equipo dirixido por David Rial conseguiría poñer as táboas no minuto 16 cun dobre penalti convertido por Álex García. O de Manresa perdoou no primeiro lanzamento, pero houbo que repetilo ao adiantarse Coro. Aí xa non errou o catalán. Seguidamente, Alberto Mirás puido poñer por diante aos laranxas antes do descanso. O santiagués regateaba a Coro dentro da área, pero Álex Moñino chegaba por detrás para evitar o tanto do burelista.

A segunda metade tivo menos ritmo e intensidade que a primeira, aínda que os dous equipos dispuxeron dun bo puñado de ocasións de gol. Os departamentais puideron adiantarse no primeiro minuto de xogo e Coro tivo que intervir posteriormente para deter un bo intento de Ismael desde a frontal. Os mariñáns asediaron durante un par de minutos a meta ferrolá e enviaron dous balóns á trabe. O primeiro foi Malaguti nunha volea tras un saque de esquina e o segundo Ismael noutro novo córner.

O cadro mariñán atopou o premio á súa insistencia no minuto 28, cando Alberto Mirás remataba a gol coa cabeza dentro da área un saque de esquina. Os de David Rial gozaron doutra grandísima ocasión para poñer o 3-5, pero volverían atoparse co longueiro nun tiro de Ismael. Respondeu para os locais Hélder cun lanzamento que despexaba Mika.

O Parrulo igualaba de novo a contenda a seis minutos da conclusión cun tanto de Iván Rumbo no segundo pau tras unha boa acción pola á de Aitor. Co empate, David Rial apostaba por Ismael de porteiro-xogador cando restaba pouco máis dun minuto para o final do derbi e atopaba o premio á súa valentía sobre o asubío final.

Ficha Técnica O Parrulo Ferrol 4-5 Pescados Rubén Burela FS

O Parrulo Ferrol (4): Coro; Negro, Rubén Orzáez, Domingos, Álex Moñino -quinteto inicial-, Iván Rumbo, Novoa, Aitor, Hélder, Francini e Antonio Jesús.

Pescados Rubén Burela FS (5): Mika; Lucho, Quelle, Isma, Malaguti – quinteto inicial-, Alberto Mirás, Álex García, Charly, Ismael e Quelle.

Goles: 1-0, min. 2: Rubén Orzáez. 2-0, min. 8: Iván Rumbo. 2-1, min. 9 Charly. 3-1, min. 11: Álex Moñino. 3-2, min. 11: Álex García. 3-3, min. 15: Álex García. 3-4, min. 28: Alberto Mirás. 4-4, min. 35: Iván Rumbo. 4-5, min. 40: Lucho.

Árbitros: Xabier Huarte e Borja Reguera (Colexio Vasco). Amonestaron aos locais Iván Rumbo, Aitor e Regueira, así como aos visitantes Lucho, Isma, Álex García e Malaguti.

Inicidencias: Encontro da décimo oitava xornada da 2ª División disputado en el pabellón da Malata cun gran ambiente nas bancadas.