O Pescados Rubén Burela FS imponse ao Futsi (6-3)

Nun partido espectacular, as aínda invictas Supercampioas lévanse o clásico na casa cunha remontada histórica

Burela, 3 de marzo, 2024. Ás 13.00h desta mañá, no pavillón municipal Vista Alegre de Burela, disputábase o clásico dos clásicos, a 22ª xornada de Primeira División Iberdrola, Pescados Rubén Burela FS, cun resultado final 6-3. Nun espectacular clásico no que o Burela comeza a remolque do gran rival, remontando na segunda parte e poñéndose 3 goles por diante dun Futsi sometido por un equipo sedento pola vitoria na casa. Unha exhibición de fútbol sala, retransmitida por Teledeporte é o que viviron esta mañá ao rededor de 900 afeccionados mariñáns, entre os que se atopaban a seleccionadora nacional, Claudia Pons; o presidente do Comité Galego de Fútbol Sala e responsable do fútbol sala feminino da RFEF, Pablo Prieto; o conselleiro do mar, Alfonso Villares; a alcaldesa de Burela, Carmela López e o tenente de alcaldesa, Mario Pillado.

Na primeira parte o Futsi abre o marcador xa no minuto 2 de xogo, cun gol de María Moreno que define soa ante Caridad. Continúa o xogo con moitísima tensión e ritmo e xa no minuto 9 chega a quinta falta do Burela. Con moitas ocasións pero pouco tino sucédense os intentos do conxunto local polo empate, no minuto 12 dous paus consecutivos, o primeiro de Dany e o segundo de Antía ao rexeite do primeiro. No mesmo minuto chegan a quinta e sexta falta do Atlético Navalcarnero, cun lanzamento directo que unha porteira cun gran papel no día de hoxe, a pouco habitual Bea Porrón, sácaa a córner. E no minuto 15 chega a sexta falta do Pescados Rubén, falta que lanza Irene Córdoba meténdoa entre os paus defendidos por Ana Eliza nesta ocasión extraordinaria. Pero un equipo que non sabe o que é a rendición, continúa buscando ese primeiro tanto, que chega no minuto 16 e é un dos 4 goles desta xornada dunha estelar Emilly nun pase de Irene tras un tiro ao traveseiro de Dany. Cando parecía que chegaba o descanso a un gol de igualar a situación, chega o terceiro das madrileñas, un golazo de Irene Córdoba que dispara a porta practicamente desde Navalcarnero.

No segundo tempo sae a pista Ana Eliza que xa se loce coa súa primeira intervención, no primeiro minuto, desviando un tiro directo de falta. A dous goles do empate, no minuto 29 as Invencibles Laranxas comezan a remontada con dous goles consecutivos que solucionan a situación de desvantaxe, ligeralmente, nun minuto. O primeiro de Dany a pase de Emilly e o segundo un golazo de Emilly tras un saque de córner. No minuto 30 chega o 4-3 co terceiro tanto de Emilly nunha xogada individual tras unha boa parede en media cancha. Continúa a presión do Pescados Rubén ante un Futsi desinflado dende o impoñente empate do rival. No minuto 35, o novo adestrador do equipo madrileño, Sergio Bretón, recorre ao xogo de 5 con Irene Córdoba como porteira-xogadora, pero dous minutos despois chega o cuarto de Emilly que chega co balón nos pés a portería baleira. No minuto 38 prodúcese de novo a sexta falta do Burela que precede un espectacular paradón de Ana Eliza que saca a córner o disparo directo. Cun rival que tampouco quere renderse, continúa a presión do Futsi, pero no minuto 40, a menos de 10 segundos do final, Cilene métea cun tiro longo a portería baleira.

Felices tras un partidazo e levándose os 3 puntos do clásico na casa, as guerreiras enfrontaranse o sábado que vén ante outro duro rival, o Torreblanca Melilla, segundo clasificado sobre o Futsi co que compite por ese segundo posto e que nesta xornada supuxo un respiro para o conxunto Melillense que quererá manter neste próximo partido que se disputará no outro continente.

Ficha Técnica Pescados Rubén Burela FS 6-3 Futsi Atlético Navalcarnero

Pescados Rubén Burela FS (6): Caridad; Dany (C), Cami, Rafinha, Patricia, – cinco inicial-, Cilene, Antía Pérez, Cris Blanco, Aroa, Irene Samper, Emilly, Ana Eliza (P). Entrenador: Julio Delgado

Futsi Atlético Navalcarnero (3): Bea Parrón; María Moreno, Leti (C), María Sanz, Laura Córdoba -cinco inicial-, Rapha Martins, Becha, Irene Córdoba, Ju Delgado, Luchi, Marta Balbuena. Entrenador: Sergio Bretón.

Goles: 0-1, min.2: María Moreno. 0-2, min.15: Irene Córdoba. 1-2, min.16: Emilly. 1-3, min.20: Irene Córdoba. 2-3, min.29: Dany. 3-3, min.29: Emilly. 4-3, min.30: Emilly. 5-3, min.37: Emilly. 6-3, min.40: Cilene.

Árbitros: Jorge Otero Mira, Héctor Vilas López, Iván Feliz Otero, Germán Fernández Dacosta.

TA: Antía Pérez, Cami, Julio Delgado, Ju Delgado, Fabiana Ribeiro, María Moreno, Laura Córdoba.